Akrep
Akrep böceği, 5-6 cm olan taşıdığı yere ve iklime göre oyları ve zehir etkileri farklı olan çok zararlı bir böcektir. Akreplerin rengi siyah, sarı, kızıl, ve kahverengidir. Akrebin 2 tane kıskacı ve kuyruğunda zehirli iğnesi bulunur ve düşmanlarını bu iğne ile zehirleyerek etkisiz hale getirir. Akreplere bakıldığı zaman çok eski bir tarihi olduğu görülmüştür. 400 milyon yıllar önce akrep fosillerine rastlanmıştır. Akreplerin türleri de oldukça fazladır son yapılan araştırmalara göre 600 e yakın akrep türü olduğu tespit edilmiştir.
Akrep böceği yalnız yaşamayı seven ve gündüz vakti fazla görülmeyen bir böcektir. Sadece çiftleşmek istediği zaman diğer akrepler ile bir araya gelir. Dişi akrep ile çiftleşen erkek akrep hemen oradan uzaklaşmazsa hemen orada dişi akrebe yem olabilir. Dişi akrep yumurtaları akrebin içinde büyür ve zamanı gelinde dişi akrep sırtını açarak yavru akrepleri bir müddet sırtında taşıdıktan sonra yavru akrepler kendilerini güvende hissettikleri zaman anne akrebin sırtından ayrılarak özgür olarak yaşamaya başlarlar.
Akrep böceğinin zehirleri çok etkilidir. Özellikle kuşlar üzerinde etkisi oldukça fazladır. Akrep kuşu soktuğu zaman kuş hemen orada can verir. Dünya çapında yüzlerce akrep vardır ve en etkili zehri olan akrepler ise çölde yaşayan akreplerdir. Sıcak iklimlerde yaşayan akreplerin zehirleri öldürecek kadar etkilidir. Akreplerin iç güdüsü ve his alma kuvvetleri çok kuvvetlidir, en ufak bir titreşimi bile hisseden akrepler gözlerinin çok az görmesine karşılık hisleri sayesinde avlarını rahat bulabilirler.
Akrepler bilindiği gibi dayanıklı sert kabuklar ile kaplıdır. Akreplerde bulunan 2 tane kıskaç sayesinde avını tutabilir ve parçalayabilir.
Akrep insanı soktuğu zaman hemen yapılması gereken kalp ile akrebin soktuğu alan arasında kan dolaşımını yavaşlatmak için o kısım bağlanması ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekmektedir. Akreplerin zehirleri insanlar üzerinde etkilidir ve insanlar akrep zehrine karşı fazla dirençli değillerdir.
Akrep ilaçlama ve akrep ile mücadele
Akrep böceği ilaçlamalara karşı oldukça dayanıklı böceklerdir. Vücudunu kaplayan sert kabuğu akrebin dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrep ilaçlama yaparken kesinlikle etkili ilaçlar kullanılmadılar, yoğun bir şekilde ilaçlama yapılmalıdır. Akrepler evlerimize gelerek beslenmeye çalışır ve kendine uygun bir yer bularak bu yerler genellikle evlerin çatlak veya kırık yerleri yada çatı katı ve bodrum katı olabilmektedir. Bu gibi yerlere kendisine yuva yaparak burada yaşamaya başlar kendisini savunmak için kuyruğundu bulunan iğnesini kullanan akrepler çok zehirli canlılıardır.. Akrep gördüğümüz zaman kesinlikle oradan uzaklaşmalı akrep ilaçlama firmasını arayarak akrep ilaçlama hakkında bilgi almak ve akrebin bulunduğu alana ilaçlama yapmaktır. Akrep ile bireysel mücadeleçok tehlikeli iş olduğu için kesinlikle tavsiye edilmez. Biz ilaçlama firması olarak akrep ilaçlama hizmetini vermekteyiz. Yüzde yüz garantili ilaçlama ve ekonomik fiyatlar ile akrep ilaçlama hitmeti vermekteyiz…