Akrep İlaçlama Fiyatları
Akrep İlaçlama Fiyatları
Akrep İlaçlama Fiyatları
- 0 – 100 M2 FİYAT 500 TL – 600 TL
- 100 – 200 M2 FİYAT 600 TL – 800 TL
- 400 M2 ÜZERİ İLETİŞİME GEÇİNİZ.
Böcek ilaçlama fiyatları bulunduğunuz ilçeye, resmi ve tatil günlerine, böcek yoğunluğu ve alanın büyüklüğüne, haşere türüne göre ve ikinci ilaçlama gerekip gerekmediğine göre değişiklik gösterir. Yazılan fiyatlar öngörülen fiyatlar olup, kdv hariç fiyatlardır.
Akrep İlaçlama Fiyatları İçin en uygun seçenleri A1 İlaçlama Şirketi olarak sizlere sunuyoruz. Geliştirdiğimiz özel teknikler sayesinde %100 garantili ilaçlama güvencesi sağlıyor ve akrep ilaçlama da kesin sonuç vaat ediyoruz.
Akrep ilaçlama fiyatlarını belirleyen en önemli etken akrebin türü ve bulunduğunuz çevresel faktörlerdir. Akrep ilaçlama fiyatlarını daha iyi anlamanız amacıyla akrep ile ilgili bilgi edinmeniz daha sağlıklı olacaktır. İlaçlama servisi verdiğimiz bölge öncelikle İstanbul olduğundan İstanbul’da yapılacak ilaçlama operasyonu baz alınarak bilgilendirme yapmaya özen göstereceğiz.
Akrepler Böcek midir?
Akrepler böcek midir diye kafanızda soru işareti varsa cevabı kesinlikle hayır olacaktır. Bir çok insan için akrepler böcektir ve sıradan bir böcek ilaçlama ile sorunun giderileceğini düşünürler. Oysaki akrepler Araknid ailesine ait bir canlı türüdür ve bu dolaylı olarak onları örümceklerin kuzeyi yapar ve örümcekler gibi 8 ayakları bulunmaktadır. Ayrıca 2 adet kıskaç ve ucu sivri olan bir kuyrukları mevcuttur. Dış iskeletleri karidese benzemekle birlikte çok serttir.
Tüm Akrepler Zehirli midir? Akrep Zehri Öldürücü müdür?
Akreplerin çoğunluğu bilinenin aksine zehirsizdir. Sayılarla durumu açıklarsak daha anlaşılır olacağını düşünüyoruz. Dünya üzerinde mevcut olan akrep türü sayısı 1753 dür. Ara türler bu sayılara dahil değildir. 2544 akrep türünün içinde sadece 50 civarı akrep türü zehirlidir. Bunların sadece ve sadece 25 tanesinin öldürücü zehri vardır. Yani akrep zehri öldürücü müdür sorusunun cevabı hem evet ve hem de hayır olacaktır. Bu zehirler akreplerin yaşam döngüleri ve öncelikli avlarına karşı en kesin sonuç odaklı değişiklik göstermektedir. Dünyanın en zehirli akrebi olarak bilenen Sarı Akrep diğer bir adıyla da Leiurus quinquestriatus Türkiye’de de yaşamaktadır.
Türkiye’de Tespit Edilen Akrep Türleri
Ülkemiz sınırları için de 4 akrep ailesine ait tür genel olarak bulunmaktadır. Bunlar:
Buthidae Akrep Ailesi
Luridae Akrep Ailesi
Scorpionidae Akrep Ailesi
Chactidae Akrep Ailesi
Bu 4 ana aile grubu için de Buthidae aile grubuna ait olan akrepler de zehir bulunmaktadır. Yani diğer 3 aileye ait akrepler zehirsiz sayabileceğimiz kategoridedirler.
Ülkemizde Buthidae, Luridae, Chactidae ve Scorpionidae ailelerine mensup tespit edilen 19 kadar tür bulunmaktadır. Bunlardan sadece Buthidae ailesine bağlı türler zehirli olup diğer türler zehirsizdir.
1- Sarı Akrep: (Leiurus Abdullahbayrami): Ülkemizde en yaygın bilinen adı Sarı Akrep tir. Bu akrep türü paragrafın girişte bahsettiğimiz Buthidae akrep ailesine mensup çok zehirli bir akrep türüdür. Bu akrebin zehri insanlar için öldürücü bir etkiye sahiptir. Dünyanın en zehirli akrebidir. Aslında ülkemizde ilk görüldüğü yıllarda Leiurus quinquestriatus tür kategorisine ait görülse de ilerleyen yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda farklılıklarının çok fazla olması sebebi ile Leiurus abdullahbayrami ismi ile endemik ayrı bir tür kategorisine terfi etmiştir.
Renginden dolayı çöl akrebi görüntüsü hakim olmaktadır. Boyutları 9-11 cm arasındadır. Gövdesi biraz genişçe olup gördüğünüz an zaten çok zehirli olduğu hissine kapılmanıza neden olacaktır. Kurak step iklimin olduğu bölgelerde sıklıkla görülmekte olup Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde Adıyaman, Mardin, Maraş, Urfa ve çevresinde daha çok rastlanılmaktadır. Genelde kaya altlarını tercih etmektedirler.
2- Kara Akrep (Androctonus Turkiyensis): Uzun yıllar boyunca İran kökenli sanılan ve Androctonus crassicauda olarak adlandırılan bu akrep türü de yine Buthidae Akrep Ailesi grubuna aittir. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur önderliğinde çalışan ekip bu akrep türünün İran kökenli olmadığını aksine ülkemize ait endemik bir akrep türü olduğunu ispatlayarak bu türe Androctonus Turkiyensis adını verdi ve yayınlanan bilimse makalesi ile bunu bilim dünyasına kazandırmış oldu.
8-9 cm uzunluğunda olan bu akrep türü ülkemizde doğu ve güneydoğuda Urfa, Mardin, Malatya, Adana, Mersin, Batman ve çevre bölgelerde yaşamaktadır. Bu akrep ülkemizdeki en zehirli ikinci akrep türü olup asıl tehlikesi evlere yakın yerlerde de yuvalanmasıdır. Sıcak ve kurak iklimi tercih eden Kara Akrep taş altlarında, ev ve ahır depo gibi insanlara yakın alanlarda yaşamayı sever. Genel akrep türleri gibi gece avlanmayı seven Androctonus Turkiyensis böcek örümcek gibi canlılar ile beslenmektedir. Güneydoğuda köy içlerinde yaşamayı sevdiğinden bu bölgelerde sık sık gözlenmekte ve sokma olayları yaşanmaktadır.
Bu akrep türüne İstanbul da gerçekleştirdiğimiz bir uygulama sırasında rastladık. Yazının altında bu akrep ile ilgili videomuzu izleyebilirsiniz.
3- Mardin Akrebi (Hottentotta Saulcyi): İsmini uzun yıllar sadece Mardin ve çevresinde görülmesinden alan ve Buthidae ailesine ait zehirli bir akrep türüdür. Boyu uzun olup 14 cm ve üstüne çıkabilmektedir. Daha sonraki zamanlarda Batman, Şırnak ve Hakkâri ve çevresinde de görülmeye başlanmıştır. Son verilere göre Suriye sınırı da dahil 230 km lik bir alana yayıldıkları anlaşılmaktadır. Genel olarak kurak alanları ve kaya altlarını kendine yerleşim yeri seçen bu akrep türü kendisi de büyük olduğundan büyük kaya altlarında saklanmayı tercih eder. Mardin ve çevresinde taş duvar alanlar da en sevdiği yerlerdendir. Dağlık olmayan ve 700 ila 1200 rakıma sahip alanlar doğal habitatıdır. Kara Akrep gibi evlere yakın alanlarda sıklıkla görülmektedir.
4- Anadolu Sarı Akrebi (Mesobuthus Gibbosus): Anadolu Sarı Akrebi olarak adlandırılan bu türü de Buthidae ailesine ait bir türdür. Anadolu’da en çok görülen akrep türlerindendir. Türkiye’de ilk defa Kayseri’de tespit edilmiştir. Türkiye’de Karadeniz Sahil şeridi hariç çok geniş bir alanda görülmektedir. Son yıllarda Trakya bölgesinde de rastlanılmaya başlanmıştır. Sıcaklığı ve kuraklığı seven bir tür olup 800 rakımlı yerleri tercih etmektedir.
Ancak bu akrep türü kurumuş dere kenarlarından orman içlerine kadar geniş bir alanda görülmektedir. Evlere yakın alanlar, taş duvarlar, harabeler de sevdiği saklanma alanlarındandır. En aktif olduğu zamanlar Ağustos ayı olup yavrulama da bu ayda gerçekleşir. Yavrularını bir süre boyunca sırtlarında taşıyan bu akreplerin yavru sayısı 30 ila 60 arasında değişmektedir.
Sinek, çekirge, hamam böceği, çıyan ve örümcekler gibi türler genel beslenme tercihleri olup bu türün gençlerinde kendi türünü de yediği gözlemlenmiştir. Ancak yeri geldiği zaman yedi ay açlığa dayanabilmektedir. Bazen otur bekle tarzı pusu kurarak bazen de gezip görerek avlanmaktadır. Tıbbi müdahale gerektiren bir zehre sahip olmasına rağmen genelde 24 saat süren bulantı, kusma ve ateş gibi belirtiler göstermektedir.
Kendini ev ortamına kolayca adapte edebildiğinden elbise içlerine dahi girebilen bir türdür. Bu akrebin sıklıkla görüldüğü yerlerde ayakkabılar giyilmeden önce içlerinin kontrol edilmesi daha akıllıca olacaktır. 60 milim gibi küçük boya sahip olduğu için gözle tespiti diğer iri akrep türlerine göre daha zordur. Ancak 80 milim büyüklükte olanları da mevcuttur.
5- Doğu Sarı Akrebi (Mesobuthus Eupeus): Buthidae familyasından olup geniş bir alana yayılan bir akrep tür olup boyutları 3-5 cm arasında değişmektedir. 1800 metre rakımlara kadar görülebilmektedir. Türkiye’de açık renkli olan Mesobuthus eupeus phillipsii ve daha koyu renkli olan Mesobuthus eupeus eupeus 2 alt türü bulunmaktadır. Mesobuthus eupeus phillipsii Doğu Anadolu da yoğun olmakla birlikte Konya bölgelerinde de görülebilmektedir.
Mesobuthus eupeus ise daha çok güneydoğuda yoğunlaşmıştır. Doğu Sarı Akrebi ormanlık alanlardan yerleşim yerleri ve evlerin yakınlarına kadar geniş bir alanda görülebilir. Genel olarak böcek, sinek, örümcek çıyan gibi türler ile beslenir. Bazen tek vuruşta ölmeyebilir. Öldürdüğünüzü sanıp eliniz ile tutmaya çalışmamanız gerekir. Bu akrebin zehri de öldürücü olmaktan çok bulantı kusma ve ateş gibi belirtiler göstermesine rağmen mutlaka hastane de tıbbi destek almak gerekir.
6- Uzun Kuyruklu Akrep (Compsobuthus Matthiesseni): Boyu 3-5 cm arasında değişen Buthidae ailesine mensup bu akrepler Diyarbakır Adıyaman Gaziantep, Kilis ve çevre bölgelerde sıklıkla gözlemlenmektedir. Boyları küçük olduğundan saklanama ve yerleşme alanları çok geniştir ve tüm akrepler gibi taş altlarını tercih etmektedirler. Geceleri avlanan bir tür olan bu akrep boyuna yakın böcek, sinek ve örümcek gibi canlılarla beslenmektedirler.
7- Kafkas Akrebi (Mesobuthus Caucasicus): Türkiye’de Doğu Anadolu’dan Ege Bölgesine kadar yaygın ir türdür olup Buthidae ailesindendir. Boyları genellikle 30-70 mm arasında olup sarıdan ve kahverengiye değişen tonlarda renkleri mevcuttur. Bazı kaynaklar bu akrebin rengini açık yeşilimsi sarı olarak tanımlamıştır. Türkiye’de en çok Kars ve Iğdır’da görülmektedir. Van ilimizde bu diğer iki ilimize oranla daha az rastlanılan bir türdür. Klasik olarak evlere yakın, düşükten yüksek rakıma kadar birçok alanda yaşamakta ve diğer türleri gibi çoğunlukla taş ve kaya altlarını tercih etmektedir. Zehri kaynaklara göre öldürücü olmamakla birlikte mutlaka tıbbi destek alınması tavsiye edilmektedir.
8- Euscorpius Carpathicus: Chactidae akrep ailesine aittir. İlk tanımlamalarda bu akrep türü içinde 4 farklı akrep bulunuyordu. DNA incelemeleri sonucu 2003 yılında Euscorpius tergestinus ve Euscorpius sicanus dahil olmak üzere bu türe dahil olan diğer türler ayrıştırıldı. Genel olarak 450 metre rakıma kadar yaşam alanı bulunmaktadır. Boylar ufaktır ve 4-5 cm civarındadılar. Vücutları koyu kahve renkli ve bacakları da sari ile kahve renkleri arasındadır. Öldürücü bir zehre sahip olmamakla birlikte soktuklarında karşı tarafta hafifi bir ağrı oluşmaktadır. Sıcak yerlerde ve dağ ormanlarında bolca bulunmaktadır. Ülkemizde Ege Akdeniz Trakya ve İstanbul da görülmektedir. Kışları nehir vadilerindeki çalılık alanlarda beklemektedirler.
9- Euscorpius Italicus: 5 cm ye ulaşan boyu ile Euscorpius soyunun en büyüğüdür. Chactidae ailesine mensuptur. Bir seferde 30 a yakın yavru doğurabilir. Sıcak da ormanlarında, harabe binalarda ve otlu tepelerde yaşamasına rağmen evlerde en çok çıkan akreplerdendir. İstanbul da sık sık görülmekle beraber Karadeniz sahil şeridinde Zonguldak, Sinop, Ordu, Rize, Trabzon gibi birçok ilde görülür. Vücutları koyu kahvedir. Zehri alerjik durumlar hariç öldürücü olarak kabul edilmemektedir.
10- Mergel Akrebi (Euscorpius mingrelicus): Chactidae ailesine ait olup Euscorpius türünün 3 cm civarında boya sahip üyesidir. Bu ailenin orta boyu sayılır. Mergel ismini Gürcistan’da yaşayan bir halktan almış olup dağlık yüksek ormanlar ile taş ve kaya altları ile ağaç kabukları içinde yerleşmiş olarak görülürler. Ülkemizde Karadeniz ve Marmara illerinde bolca görülürler. İstanbul’da rastlanılan akrep türlerindendir. Zehir öldürücü olarak kabul edilmemektedir. Alerjik durumlara karşı tıbbı destek almak gerekebilir.
11- Euscorpius Germanus: Chactidae ailesine kayıtlı olan bu akrep Euscorpius türünün en ufak boylu olanıdır. Boyu 15 mm ile 30 mm arasında olup vücut rengi siyahtır. İri gövdeli olup kısa bacakları ve ince bir kuyruğu vardır. Bu tür de nemli yüksek dağlarda bulunur. Bazen 2000 rakım üstünde de görülebilmektedir. Türkiye’de Aydın, Denizli ve Isparta bölgelerinde sıklıkla görülür. İsmi her ne kadar Alman Akrebi olsa da Almanya’da görülmez.
Besin açısından fakir 2250 metre rakıma kadar çıkan ormanlık ve alanlarda görülür. Karaçam Ormanları en çok bulunduğu ormanlardır. Aynı zamanda ölmüş ağaçlar ve kayalar içeren ormanlar ideal mekânlarıdır. Ancak kru taş duvarlar, harabeler gibi alanlarda sıklıkla rastlanılmaktadır. Yavruları sırtında taşıyan bu akrepler 5 ile 30 arasında yavru yaparlar. Diğer akreplerde olduğu gibi 5-9 gün sonra meydana gelen ilk tüy dökümünün ardından annelerini terk ederek kendi başlarına doğaya yayılırlar.
12- Kalın Kıskaçlı Akrep (Scorpio Maurus Linnaeus): Scorpionidae ailesine mensuptur akrep türüdür. Bu ailenin ülkemizde tanımlanan tek ferdidir ve dünyadan sınıflandırması gerçekleştirilen ilk akreptir. Tek doğumda 35-50 arası yavru yapabilir. Rengi sarı ile kırmızıya çalan bir kahverengi olup boyu da 5 ila 8 cm arasında değişmektedir. Bu akrep türü aynı zamanda kazıcı bir tür olup yaşam alanı fasulye biçiminde kil ile sıvanmıştır. Ve bu yuva içeri 15-35 cm arasında değişen bir galeriye sahiptir. Genelde binalara pek yaklaşmamaktadır. Türkiye’de Adana, Iğdır, Diyarbakır ve çevresinde yaşamakta olup zehir az zehirli olarak kabul edilmektedir.
13- Artvin akrebi (Calchas nordmanni): Luridae Akrep Ailesine ait bu tür ülkemize özel bir akrep çeşididir olup sınıflandırması 2009 yılında yapılmıştır. Artvin Akrebinin boyu 4 ile 6 cm arasında değişmektedir. Kızıl ile koyu kahve arasında bir rengi vardır. Ülkemizde genel olarak Artvin ve Trabzon illerinde görülse de Artvin Akrebine Hatay, Malatya, Bursa gibi illerde de rastlanılmıştır. Klasik olarak kaya ve taş altlarında görülürler. Rapor edilmiş bir zehirlenme olayı meydana gelmemiştir. Alerjik reaksiyonlar buna dahil değildir.
14- Akdeniz Akrebi (Iurus Asiaticus): Mısır akrebi olarak da bilinen bu tür Luridae ailesine mensuptur. 2010 yılında Türkiye’ye özgü ayrı bir tür olarak sınıflandırılmıştır. Boyları 9 cm kadar çıkabilmektedir. Türkiye’de genel olarak Akdeniz ve Ege Bölgelerinde görülür. Rengi siyah ile koyu gri arasındadır. İnsan sağlığına tehdit oluşturmayan akreplerdendir.
15- Lurus Kadleci: Luridae ailesine ait olan bu akrep türü Türkiye’de bulunan ilk mağara akrebi olma özelliğine sahip olup ülkemize özgü bir akreptir. 2010 yılında bilim insanları tarafından gerçekleştirilen DNA çalışmaları sonucu ayrı bir tür olarak sınıflandırılmıştır. Uzun yapılı ve kızıl kahverengi ile diğer benzerlerinden kolayca ayrılmaktadır. Boyu Iurus Asiaticus gibi 9 cm ye yakındır. Ülkemizde Antalya ve Mersin illerinde gözlenmektedir. Az zehirli akreplerden olduğu kabul edilmektedir.
16- Iurus Kinzelbachi: Luridae ailesine ait boyu 80-85 mm arasına ulaşabilen az zehirli akrep türlerindendir. 2010 yılında gerçekleştirilen araştırmalar sonucu ülkemize mahsus ayrı bir tür olarak kayıt edilmiştir. Ülkemizde Aydın ili ile İzmir ili ve çevresinde sıklıkla görülmektedir.
17- Iurus Kraepelini: Bu akrep türü de Luridae ailesine aittir. Az zehirli bir tür olup boyu 10 cm üzerine çıkabilir. Genel Olarak Akdeniz ve Ege bölgeleri ile buraya yakın sınır illerde görülür. Sıcak nemli ortamı seven bu akrep türü diğer akreplerde olduğu gibi kaya altları, taş altları, taş duvarlar ve harabe tarzı binalarda sıklıkla bulunur. Ülkemize özgü bir tür olup bu sınıflandırma 2010 yılından sonra yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Zehri insanı fazla etkilemediği için az zehirli grubu akreplerdendir.
18- Calchas Birulai: Boyları 25 mm civarı olan küçük boylu ve Luridae Akrep Ailesine ait bir alt türdür. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılması 2009 yılından sonra olmuştur. Zehirleme ihtimali çok düşük olan tehlikesiz akreplerden kabul edilmektedir. Türkiye’nin Güneydoğu illerinde sıklıkla görülmektedir. Ülkemize ait bir tür olmasına rağmen Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyinde de rastlanıldığı rapor edilmiştir.
19- Calchas Gruberi: Daha önce başka bir türe ait iken 2009 yılındaki çalışmalar sonucu Luridae Akrep Ailesi içinde ayrı bir tür olarak sınıflandırılan endemik bir akreptir. Daha çok Mersin ve Antalya’da görülen bu akreplerin boyu 25 ile 35 mm arasında değişiklik göstermektedir. Sarı – Turuncu bir renge sahip bu akreplerin üzerinde kahverengi desenler bulunmaktadır. Ender bulunan bir türdür ve bu akreple ilgili tıbbi bir rapor olmadığından zehri zararsız akrep olarak kabul görmüştür. Beslenme şekli küçük örümce, sinek vb canlılardır. Bu akrep türü de taş ve kaya altları gibi standartta yuvalanmaya sahip olsalar da evlere yakın yuvalanmada yapabilirler. Geceleri beslenen bu tür korkutucu bir görünüme sahip değildir.
En Büyük Akrebin Boyu Kaç Cm dir?
Akreplerin boyları türlerine göre değişmekte olup dünyada bu konuda şampiyonluğu elinde tutan Heterometrus swammerdami’nin boyu 23 cm yi bulmaktadır. Bir yarışta ilk kaybeden ikinci olandır mantığı ile ilk kaybedenimiz 20 cm uzunluğu ile Pandinu İmperator olacaktır.
Akrepler Nerelerde Yaşarlar?
Akrepler genel olarak sıcak iklimleri sevmektedirler. Hava aydınlık iken kaya ve kütüklerin alında saklanmayı tercih ederler. Geceleri ise akreplerin avlanma zamanıdır ve su ile yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için gezintiye çıkarlar. Akreplerin birçok yaşam alanları vardır. Bazı akrepler evlere çok yakın hatta evin içinde bile yuvalanabilmektedirler. Ormanlık alanlarda yaşayanlardan, toprak kazıp kendi yuvasını yapana, başka kemirgenlerin yaptıkları yuvaları kullananlardan elbise içine yuvalananlara kadar birçok yaşam alanına sahip olabilmektedir.
Yukarıda Türkiye’de bulunan akrepleri anlattığımız kısımdan da anlaşılabileceği üzere ülkemizde genelde kaya, taş, kütük harabeler, taş evler, taş duvarlar gibi alanlarda sıklıkla görülürler. Televizyonlarda akrepleri çöllerde ışıl ışık parlayan kumların üzerinde ve içinden çıkarken görebilirsiniz. Ancak akreplerin beslenmesi lazımdır ve sıcak iklime sahip olup su kaynağı olan bölgelerde çoğalan böcekler, örümceler vb canlılar akrepler için gayet caziptir. Sıcak iklim akrep için konforludur ama beslenme ihtiyacı onu hiç alışık olmadığımız yerlerde görmemize sebep olabilir. Bu sizin eviniz de olabilir. İşte o zaman akrep ilaçlama fiyatlarından çok güvenliğinizi düşünür hale gelebilirsiniz.
Bazen Bir Akrep Gördüğünüzde Çok Geç Olabilir
Sadece 1 akrep görmek bile evinizin akrep istilasına uğradığını bir göstergesi olabilir. Zira dişi bir akrep türüne göre 100 kadar yavru yapabilir. Akrepler karanlık yerlerde saklanan canlılardır. Gece üzerinize basmadıysanız veya ayakkabılarınızın içinde bir şey hissetmediyseniz henüz bu kötü tecrübeyi yaşamadınız demektir.
Çoğu zaman size hissettirmeden gece evinizde dolaşıyor olabilirler. Gece avlanan canlılar olduklarından onları tespit etmeniz zor olabilir. Hava kararınca ve sıcaklar biraz azalınca evde ve bahçede ortaya çıkıp avlanmaya başlarlar. Akrepler karanlıkta parlarlar ve bu akrepleri UV siyah ışıkları ile tespit etmeniz çok kolay olacaktır. Akreplerin çoğu zararsız bir zehre sahip olsa da arı ve böcek sokmalarına alerjisi olan insanların vücutlarının şiddetli tepki vermesine yol açabilirler.
AKREPLERLE MÜCADELEDE İŞİNİZE YARAYACAK 7 İPUCU
İPUCU 1: Akrepler aslında tespit etmesi zor canlılardır. Gündüzleri kayaların, taşların, kütük ve odun yığınlarının, harabe evlerin içinde saklanabildikleri gibi evlerinizde ayakkabı dolaplarından ayakkabılarınızın için, hatta ve hatta elbiselerinizin içine dahi girebilmektedirler. Gece uyandığınızda giydiğiniz terlik kâbusunuz olabilir.
Ancak UV ışığı akrepleri tespit etmek için olmazsa olmaz araçlardan biridir. Siyah bir UV ışığı üzerlerine tutulduğunda akrepler parlarlar. Genellikle gece avlanan canlılar olduklarından yukarıda saydığımız saklanma yerleri ve çevresinde bu ışık ile arama yaparsanız bu tehlikeli yaratıkları kolayca tespit edebilirsiniz.
İPUCU 2: Evinizi akrepler için cazip hale getirmekten kaçının. Akrepleri evinizden uzak tutmak için onların beslenme kaynaklarını evinizden mümkün olduğunca uzak tutun. Akrepler böcekler, örümcekler, sinekler, çıyanlar vb leri ile beslenirler. Evinizde bulunabilecek bu böcek, örümcek vb canlıların varlığı akreplere davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir.
Bu sebeple periyodik böcek ilaçlama ve inceleme hizmeti veren profesyonel bir firmadan destek almanız size bu açıdan çok yardımcı olacaktır. Akrep İlaçlama fiyatları zaten böcek ilaçlama fiyatlarından çok farklı değildir. Periyodik hizmetlerde bu fiyatlar daha düşük olmaktadır. Zira ilaçlama hizmeti ilaçlama şirketi güvencesi altında olacaktır.
Ayrıca evinizde ve garajınızda böceklerin yuva yapabileceği alanları düzenli olarak temizler ve gerekirse süpürürseniz akrepler açısından daha rahat olacağınız kesindir.
İPUCU 3: Eviniz ve çevre birimlerdeki çatlakları kapatmaya çalışın. Felsefede kullanılan bu kapı açık mıdır yoksa kapalı mıdır sorusunu aklınıza getirin. Aynı kapıdaki anahtar deliği gibi sizin için kapalı olan bir yer bir sinek için açık sayılır. Akrepler için de bu durum geçerlidir. Evinizin dışındaki küçük bir çatlak akrepler için yeterince büyük bir saklanma alanı olacaktır. Bazı akreplerin boyunun 1.5 cm olduğunu zaten yukarıdaki metinlerde okumuştunuz. Okumadıysanız Türkiye ve İstanbul’da bulunan akrepler ile ilgili daha detaylı bilgi almak için yukarıdaki metni dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.
Bu çatlak ve delikler tahmin etmediğiniz canlıların evinize giriş kapısıdır. Örneğin sıklıkla Uydu anten kabloları için pvc pencerelerde delikler açarız. Bu delikleri izole etmez isek anında böcek ve akrep otobanına dönüşebilir. Ayrıca kapı altları akrep örümcek çıyan gibi birçok haşerenin evinize girmesi için gayet elverişli bir yoldur. Bu sebeple dış kapı altlarını sünger veya lastik tabanlı rüzgarlıklarla kapatmanızı tavsiye ederiz. Elektrik tesisatlarınınız bulunduğu duvar içi kablolar, balkondaki çamaşır makinesinin dış gidere bağlantı yolundaki delikler gibi alanları da kontrol etmenizde fayda bulunmaktadır. Bir böcek gibi düşünüp bir hafiye gibi davranarak profesyonel destek almadan kendi akrep ve böcek savunma sisteminizi oluşturabilirsiniz
İPUCU 4: Bahçeli bir ev ya da villa da yaşıyorsanız çimlerinize ve odun yığınlarına dikkat etmeniz gerekecektir. Uzun çimler akrep ve (akrepler böcek değildir) bir çok böceğin yuvalanmasına zemin oluşturur. Zaten böcek ve örümceleri bahçenizde beslemeye kararlıysanız bu akrepler için bir ziyafet daveti olacaktır. İkinci husus odun yığınlarıdır. Yine akrep ve örümcek gibi bir çok zararlının en sevdiği alanlardandır. Haşere ile mücadele eden bir ilaçlama şirketi ilk kontrollerinden sizi bu konuda zaten uyaracaktır. Bu sebeple ev planları yapılırken peyzaj alanlarını evinizden 3 metre mesafede planlamanız iyi olacaktır.
İPUCU 5: Fare gibi kemirgenleri yakalamak için kullanılan yapışkanlardan ve akrep öldürmek için kullanılan kimyasallardan yararlanabilirsiniz. Bu yapışkanlar bir çok haşere için hatta arıları yakalamak için dahi sıklıkla kullanılmaktadır. Yukarıda bahsettiğiniz gibi akreplerin giriş yapabilecekleri alanlara koyacağınız bu yapışkan tuzaklar çok işinize yarayacaktır. Özellikle akrep avlamak için onların doğal besin zincirinde yer alan canlıları da bu tuzağa yapıştırmak işinizi kolaylaştıracaktır.
Akrep ilaçlamak diğer haşerelerden farklıdır. Yem tarzı böcek ilaçlama ilaçları işe yaramaz. Aynı durum örümcekler için de geçerlidir. Akreplerin bacakları ince olduğundan zemin teması diğer haşerelere göre daha azdır. Bu sebeple akreplerin vücuduna doğrudan sıkılan ilaçlar etkili olmaktadır. Akrepler, bacakları ince olduğundan ve zeminle minimum düzeyde temas ettiğinden dış haşere kontrol spreyinden daha az etkilenir, ancak vücutlarına doğrudan bir böcek ilacı püskürtmek onları öldürür.
İPUCU 6: Bazen basit ve pratik bir yöntem hayat kurtarabilir. Özellikle Güneydoğuda yapılan bir yöntem akreplerin ve diğer bazı haşerenin gece yataklara tırmanmasına engel olmaktadır. Yatağın üzerine koyulan karyolanın bacaklarına plastik içinde su yerleştirmek akreplerin yatağa tırmanmasına engel olacaktır.
Örneğin litrelik bir asitli içecek kutusunun altlara yakın kesip karyola ayaklarına koyduktan sonra içini su ile doldurursanız hayat kurtaran bir önlem olacaktır. Ayrıca üzerinize alacağın yorgan pike battaniye vb şeylerin yere sarkmamasına özen gösterin. Yere değmeyen kısa örtüler kullanmaya özen gösterin. Bu akreplerin yatağa tırmanmasını engelleyecektir.
İPUCU 7: Geldik en önemli ipucuna. Farkındaysanız akreplerle mücadele gerçekten zorlu bir süreçtir. Hele hele akreplerin doğurma sezonu olan Temmuz ve Ağustos aylarına denk geldiyseniz bu emek akreplerin doğurganlık sayısına bağlı olarak 20-100 katına kadar çıkabilir. Akrep İlaçlama Fiyatları belirlenirken tüm bu olasılıklar hesaba katılmalıdır.
Bu akrepler ile mücadele sürecine zamanınız yoksa veyahut bu canlıları görmekten bile rahatsız oluyorsanız A1 Akrep İlaçlama firması olarak sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyarız. Akrep İlaçlama Fiyatları ile ilgili yazımızı detaylıca okuduysanız zaten ne dediğimizi iyi anlayacak ve bize hak vereceksiniz.
AKREP İLAÇLAMA FİYATLARI LİSTESİ
- 0 – 100 M2 FİYAT 200 TL – 250 TL
- 100 – 200 M2 FİYAT 250 TL – 400 TL
- 400 M2 ÜZERİ İLETİŞİME GEÇİNİZ.
İstanbul’un tüm ilçelerine hizmet vermekte olan firmamız, tüm hizmetleri için müşterilerine garanti verir. Siz de söz konusu hizmeti uygun akrep ilaçlama fiyatları almak isterseniz, bizi tercih edebilirsiniz. Verdiğimiz diğer hizmetler hakkında daha detaylı bilgi almak ve kafanıza takılan sorulara cevap bulmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.