Amerikan Hamam Böceği Biyolojisi
Amerikan Hamam Böcekleri ortalama 3.5 – 4 cm boyundadırlar ve renkleri kırmızımsı-kahverengidir. Amerikada yapılan “En Büyük Hamam Böceği” yarışmasında 5.3 cm boyunda olanı tespit edilmiştir.
Kalkan kısmının üzerinde “8” figürü vardır. Sıcak ve nemli yerlerde yaşamayı severler ve sıcak bölgelerde dış alanda yaşarlar.
Kuzey şehirlerindekiler uçamayıp, sadece süzülürken güney şehirlerindekiler ışıkların etrafında kısa mesafe uçabilmekteler.
Gemilerde çok görülürler. Gemicilerin nasır, kaş ve tırnaklarını yerler.
Kazan daireleri, buhar tünelleri, kanalizasyon sistemi, bodrum katlarında özellikle boru etrafları ve duvarların üst köşeleri, rogar pompalarının metal kısımlarının alt yüzeyleri, havuz kenarlarındaki bitki örtüsü, bahçedeki gölge yerler, kütükler, ağaç oyukları, yakacak odun yığınları ve çatılardaki tahta aksam habitat olarak seçtikleri yerlerdir.
Çürümüş şeyleri severler. Kitapların cilt kısımlarını, kağıtları, elbiseleri (insan ter kokusu ve deri döküntüleri nedeniyle), parlak kağıtları (nişasta içerdiği için), şurup ve diğer tatlı şeyleri yerler. Bira gibi mayalı ürünleri çok seviyor.Daha küçük hamam böceklerini de yemektedirler.
Ergin bir Amerikan Hamam Böceği 2 – 3 ay aç kalabiliyorlar ancak susuzluğa en fazla 1 ay dayanabilmektedirler. Yiyecek ve içecek aramak üzere yuvalarından 7 – 30 m ayrılabiliyorlar.
Dişi bir kere eşleşip ömrü boyunca üretken oluyor. Dişi ömrü boyunca 6 – 14 yumurta kapsülü oluşturuyor. Hindistan’da 4 gün arayla yumurta kapsülü oluşturan amerikan hamam böcekleriyle karşılaşılmış. 58, en fazla 90 yumurta kapsülü oluşturanlar tespit edilmiştir. Yumurta kapsülünde 8 – 16 yumurta içeriyor.
Kapsülden 38 – 49 gün içinde nimfler çıkıyor. Nimfler 10 dakika içinde aktif oluyorlar. Yavrular 9 – 13 kez deri değiştirip, 161 – 285 gün (bazen 450 gün) içinde erginleşmektedirler.