Haşerelerin Eve Girmesi Nasıl Engellenir?
HAŞERELERİN EVLERE GİRMESİ NASIL ENGELLENİR?
Haşerelerin evlere girmesini sadece bir kaç pratik yol ile engelleyebilirsiniz. Bunların başında camlarınız da sineklik yoksa bunu kısa süre içinde yaptırmanız gereklidir. Aynı şekilde tuvalet ve mutfakta bulunan havalandırma boşluğuna da sineklik benzeri bir ürünle girişleri engellenir. Daire, balkon gibi kapıları uzun süre açık tutmamanız gereklidir. Haşere haricinde farelerinde açık kapılardan girebileceğini unutmamanız gereklidir. Komşularınızın da bu konuda en sizin kadar özenli olması gereklidir. Çünkü komşunuzda var olan bir haşere sizin evinize girmek için her yolu deneyecektir.
ALIŞ VERİŞ NETİCESİNDE HAŞERE TAŞIMA !
Yukarıda yazılan nedenlerin yanı sıra, alış veriş yaptığınız marketlerinde temizliğine dikkat etmeniz önemli bir husustur. Çünkü evlerinize giren haşerelerin büyük bölümü, marketlerden kaynaklana bilmektedir. Marketler sürekli yeni mal temininden ötürü sürekli haşere tehlikesiyle karşı karşıyadır. Haşereler sadece canlı olarak transfer olmaz. Özellikle hamam böceği, pire gibi sürekli yumurta bırakan canlılar, marketlerden aldığınız ürünlere de yumurta bırakabilir ve bu yumurtaları da evlerinize taşıyabilir siniz. Bu nedenleri göz önünde bulundurarak alışveriş yaptığınız yerlerin temizliğine kesinlikle dikkat ediniz.
APARTMANI İLAÇLAMAK DAİRENİZİ HAŞERELERE KARŞI KORUR
Haşereler yeni binalarda dahi oluşa bilirler. Bu nedenle oturum olmayan bodrum ve çatı katı gibi haşere oluşumuna açık olan alanlar ve binaların ortak alanlarının ilaçlanması gerekir. Bu ilaçlama neticesinde, karnı çok aç olan haşerelerin evlerinizden beslenmeye gelmesi engellenir. Yani haşere sorunu başlamadan bitirilmiş olur.
APARTMANLARDA EN İDEAL İLAÇLAMA ZAMANLARI
Apartman ortak alanları yaz sezonu içerisinde 2 (iki) kere ilaçlanması en sağlıklı tercih olacaktır. Çünkü özellikle nemli ve rutubetli alanlarda en kuvvetli ürünler bile etkisini yitirebilir. En ideal zaman ise ilk ilaçlama için mayıs – haziran ayları, ikinci ilaçlama için temmuz – ağustos ayları tercih edilmelidir.
KIŞ AYLARINDA İLAÇLAMA GEREKİR Mİ?
Apartmanın ortak alanları, kalorifer, hidrofor, elektrik tesisatı gibi sıcaklığa neden olacak etkenler var ise sadece 1 (bir) kere aralık – ocak aylarında ilaçlanması gerekir. Bu ilaçlama neticesinde var olan haşereyi yok eder veya ileride oluşabilecek haşere sorununu tamamen engeller.