Kuş Biti İlaçlama

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Kuş Biti İlaçlama konusunda en uygun kuş biti ilaçlama fiyatları ve profesyonel kadromuz ile site garantili ilaçlama hizmeti sunuyoruz. Kuş bitleri tavuk, serçe ve güvercin gibi çeşitli vahşi, evcil veya kümes hayvanı kuşlarının kanlarıyla beslenen küçük parazitlerdir. Bu parazitler normalde kuşların üzerinde kalır ve endişe verici bir oranda ürer.

Ayrıca yuvalara ve kümeslere bırakılabilirler ve hatta çatılarda, tavanlarda, duvar boşluklarında ve yiyecek aramak için süründükleri diğer alanlarda gelişebilirler. Bu bölgelere özellikle Kuş Biti İlaçlama yapılması gerekir.

Kuşlarda Görülen Parazitler

Bilimsel adı ile ektoparazit adı ile adlandırılan kuşların tüyleri ve vücutlarındaki bu parazitler genel olarak

  • Bit
  • Akar & Mite
  • Kene
  • Pire
  • Hipposcid Sinekler (Güvercin Sinekleri)

şeklinde 5 Gruba ayrıla bilinir. Alt türler bu gruba dahil edilmemiştir.

 

Bu yukarıda adı geçen parazitler özellikle yabani kuşlarda çok yaygın şekilde bulunurlar. Ayrıca kuşların toplu olarak bulunduğu üretim veya satış noktası gibi alanlarda bu parazitlerin yüksek sayılarda çoğalması ve kanatlılara bulaşması için yaygın ortamlardır. Bu manada kümesler de dikkatlice takip edilmesi gereken mekânlardandır.

Kuşları İlaçlamak İle Mekânları Kuş Biti ve Akarlarına Karşı İlaçlama Farklı Konulardır. Kuş biti ilaçlama uzman desteği ile yapılması tavsiye olunan bir ilaçlamadır.

Kan emici özellikleri ile kene ve akarlar kuş besleyicileri açısından daha çok önem azar etmektedir. Ancak burada kuşların ilaçlanması ile mekân ilaçlama hizmetinin farkına işaret etmek isteriz. Kuşların parazitler açısından tedavisi uzmanlık isteyen bir alan olup konuda uzman veteriner desteği gerekebilir.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

İçindekiler

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kuşu tedavi ettiniz ama mekân yani kümes vb alanların kuş biti ilaçlamasını yapmazsanız bu parazitler tekrar kuşlara bulaşabilir. Bu bağlamda kuş veya kanatlı üretimi, satışı, beslemesi ve yetiştirilmesi işi ile ilgilenenlerin de Kuş Biti ve Kuş Parazitleri ile mücadele konusundan A1 İlaçlama gibi profesyonel ekiplerle birlikte çalışması sağlık ve ekonomik açıdan daha yararlı olacaktır.

 Yaşadığımız ülkenin hemen hemen her yerinde kuş biti şikâyetleri hızla artmaya devam etmektedir. Kuşların yuvalarında bulunan bu bitler özellikle yavrulama döneminde yoğunluk göstermektedir. Firmamız bünyesinde yer alan  kuş biti ilaçlama yöntemlerimiz ile bu şikâyetleri en aza indirmeye kararlıyız.

Geçmiş olduğumuz yıllar dâhil ve günümüzde her daim yerini almaya devam eden kuş bitleri kuşların üzerine yapışan parazitler olarak bilinmektedir. Bu parazitler umulduğundan çok daha fazla olarak yerini almaktadır. Çok çabuk ve sık üreyen bu parazitler, insanlar için de tehlike oluşturmaktadır. Kuş biti yayılımı her yaz insanlar tarafından şikâyet konusu olmaya devam etmektedir. Kuşların bulundukları her mekânda bu bitlere karşılaşmak mümkün hale gelmektedir.

İnternette yer alan Türkçe bir çok  yazıda Kuş Akarı İle Kuş Biti hatalı olarak birbirine karıştırılmış olarak görünmektedir. Kuş akarı ile kuş bitini ayıramayan bir firmanın sizin kuş biti sorununuza doğru çözüm bulması imkansızdır. Firmamız işinde uzman, meslek içi eğitimleri almış ve uzun yılları bulan araştırma ve tecrübelerine dayanarak kendi kuş biti ilaçlama sistemlerini geliştirmiştir.

Kuş Bitleri
Yaklaşık olarak 6000 türü bulunan bitlerin 4000 kadar türü kuşlarda bulunmaktadır. Bu da kuş biti ilaçlamanın neden önemli bir konu olduğunu anlatmaya yetecek seviyededir.

Bitler ağız yapıları gereği beslenme alışkanlıklarına göre 2 temel gruba ayrılırlar.

  • Emici Bitler (Anoplura)
  • Çiğneyici Bitler (Mallophaga)

Emici bitler genel olarak kuşlarda görülmez ve üstünde yaşadıkları konağın yağ salgıları, kanları gibi vücut sıvıları ile beslenirler. Bizim inceleyeceğimiz tür çiğneyici bitlerdir. 

Kanatlı hayvanlarda görülen çiğneyici bitler ağız yapıları gereği üzerinde yaşadıkları hayvanın deri atıkları, tüy ve kıl parçacıkları, kendi yumurta kabukları gibi atıkları yerler. Ancak ağız yapıları deriyi delip kan emmeye müsait olmadığından hasar görmüş ve yaralanmış derilerden kan ve iltihap gibi vücut sıvılarını emebilirler. Çiğneyici bitlerin kendisi de deride tahriş oluşumuna yol açabilir.

Kanatlılarda görülen bitler genel olarak 2 alt sınıfa aittir. Phthiraptera Sınıfının alt sınıfları olan bu sınıflar:

1- Amblycera

2- Ischnocera

alt Sınıflarıdır.

 

Amblycera Alt Sınıfı 6 önemli aileden oluşur. Bunlar:

  1. Menoponidae
  2. Laemobothriidae
  3. Ricinidae
  4. Trimenoponidae
  5. Gyropidae
  6. Boopiidae

aileleridir. Bu ailelere ait çeşitli soylar bulunmaktadır.

 

Ischnocera Alt Sınıfı ise 2 Önemli Aileden Oluştur. Bunlar:

  1. Philopteridae
  2. Trichodectidae

aileleridir. Bu ailelere de ait soylar ve alt soylar bulunmaktadır.

Daha rahat kavramanız açısından aşağıdaki resimde tablo halinde verilmiştir.

Kuş Biti Sınıflandırma Tablosu

Bu tabloda yer alan ve kuşları etkileyen bitler ve kanatlı grupları şunlardır:

Amblycera Alt Sınıfında:

Menoponidae Ailesi Kuş Bitleri: Kuşlarda ve tavuk, hindi, ördek, güvercin gibi kümes hayvanlarında bulunur

Laemobothriidae Ailesi Kuş Bitleri: Şahin, atmaca kuş türlerinde ve su kuşlarında bulunur

Ricinidae Ailesi Kuş Bitleri: Sinek kuşları ve ötücü kuşlarda bulunurlar.

Ischnocera Alt Sınıfında:

Philopteridae Ailesi Kuş Bitleri: Ekseriyetle kümes hayvanları olmak üzere hemen hemen tüm kuşlarda bulunurlar.

 

Aşağıdaki resimde kuşlarda yer alan bit resimlerini görebilirsiniz.

kuslarda bulunan bit turleri 1Menoponidae Ailesi

Menoponidae ailesine ait bitler 600 den fazla türü ile Amblycera en büyük aileye sahip bireyidir diyebiliriz. Menoponidae ekseriyetle tavuklarda bulunduğundan Tavuk Biti olarak adlandırılmaktadır. Ancak tavuklar ve hindilerinde içinde olduğu bir çok kuş türünün parazitidir. Bu sebeple onları Tavuk Biti olarak kısıtlamak onları küçümsemek anlamına gelir.

Menoponidae ailesi çiğneme grubu bitlerinden olmasına rağmen halen kısmi olarak da olsa kana bağımlı sayılırlar. Bu bitler ihtiyaçları olan kanı bulmak amacı ile kanatlı hayvanlarda bulunan tüylerin taban kısımlarını kemirerek aşındırır ve ihtiyaç duydukları kanları özel ağız yapıları ile elde ederler.

Besin kaynağı olarak atıklardan beslenmelerine rağmen kanı da kullanabildiklerinden konaklarının belirli bir bölgelerinde bulunmazlar. Yumurtaları konakların farklı bölgelerinde olabilir ve bu da incelemelerde bu aileyi tespit etmeyi zora sokar.

Hızlı üreme yetenekleri sebebi ile geniş çapta istilaya sebep olabilirler. Kümes hayvanlarının bir arada ve metre kareye düşen nüfus fazlalığı sebebi ile bir aileden kurtulmak zorlu olabilmektedir.

Laemobothriidae Ailesi

Bu aile tüm bitlerin en büyük olanlarını kapsamaktadır ve boyları 11 mm uzunluğa ulaşmaktadır. Laemobothriidae “hawk lice” yani şahin biti olarak da adlandırılmakta olup şahin, kerkenez ve atmaca gibi kuşlarda yaygındır. Ayrıca su kuşlarında bulunan bit türü de Laemobothriidae bitidir.

Kuş Bitinin Yaşam Döngüsü

Sıklıkla görülen kuş bitinin gelişim süreci hemen hemen tüm kanatlılarda aynıdır. Dişi kuş  biti üzerinde yaşadığı konak hayvanın üzerine 60 kadar yumurta bırakabilir. Bu bırakma yapıştırma şeklindedir. Kuş biti yumurta sayısı bitin üzerinde yaşadığı kanatlının türüne göre değişebilmektedir. Buradaki 60 sayısı maksimum ortalama yumurta sayısını belirtmektedir.

Kuş bitleri, kuşların gagaları ile yaptıkları temizliklerden etkilenmemek için genelde gagaların erişemediği bölgeleri tercih etmektedirler. Soluk beyazımsı olan kuş biti yumurtaları tüylerin tiplerine yapışarak kendilerine erişkinliğe geçiş sürecinde güvenli ortam bulurlar. Ektoparazit olarak yaşayan bu bitler 1 aylık yaşamlarında 200 ila 300 yumurta yapabilirler. Yumurtaları gözle görülebilmektedir. Yumurtadan çıkan nimf olarak adlandırılan yavruların şekilleri yetişkin hallerini andırır.

Kuş bitinin yaşam döngüsü 3 ana aşama olmak üzere toplam 5 aşamadan oluşmaktadır.

  1. Yumurta
  2.  Birinci Nimf Aşaması
  3. İkinci Nimf Aşaması
  4. Üçüncü Nimf Aşaması
  5. Yetişkin Kuş Biti

Aşağıdaki bu aşamalar grafik ile gösterilmiştir.

Konak kanatlının üzerindeki yumurtaların kuluçka zamanı sıcaklığın uygun olması durumunda 3-5 gün arasındadır. Nimf evresi 3 aşamadan oluşmaktadır ve bu evre ortalama 7 gün sürmektedir. Bu bitlerin yaşam döngüsü 30 gündür. 

Kuş Bitinin Yaşam Döngüsü
Kuş Akarlarını Tanıyalım
Kuş Akarı olarak adlandırılan grup kuşların yuvalarının bulunduğu tüm alanlarda kendilerine doğal bir yuva bulurlar. Bu alanlar onların olması muhtemel doğal yuvalarıdır. Bu tip kuş parazitleri kuşlar yuvalarında ayrılsalar bile bir süre bu alanlarda kalırlar ve daha sonra kendilerine kan bulmak için evleri dahi işgal edebilirler.  Kuş akarları nemli ortamları severler ve en aktif oldukları dönem ilk bahar ve yaz başıdır.

Yatak, yorgan, duvar ve yukarıda değindiğimiz gibi koltuk gibi yerlere yerleşirler. Zamanında profesyonel kuş biti ilaçlama ekipleri tarafından müdahale edilmezlerse aşırı derecede çoğalırlar. Bu kuş akarlarının ısırıkları insanlar üzerinde önemli anlamda tahriş oluşmasına neden olurlar. Bu nedenle vakit kaybetmeden planlı bir ilaçlama operasyonu gerçekleştirilmelidir.

Kuş Akarları genel olarak 1 mm den kısadırlar ve geneli 0,5 mm kadardır. Karınları kan ile dolmamışken yarı saydam renkte görünürler. Daha sonra beslenme ile birlikte bu beslenmenin yoğunluğuna paralel olarak kırmızımsı, koyu kırmızı ve siyah renkte gözlemlenebilirler. Tabi boyutları itibariyle  gözlenmeleri zordur. 8 bacakları olan bu akarların üstlerinde çok seyrek ve kısa tüyleri vardır.

Tavuklar üzerinde yer alan kuş akarlarında yapılan testlerde akarların titreşim altında hareket ettikleri ve bu titreşim geçene kadar hareketlerini sürdürdükleri görülmüştür.  Akarlar titreşimi tavuk hareketi olarak algılamaktadır. Tavuklar gündüz vakti bu akarları görebilir ve gagaları ile öldürebilir. Ancak hareket halinde iken bu akarları göremezler. Akarlar titreşimi tavuğun hareketi olarak düşündüklerinden aktif olmaktadırlar. Tavuklar geceleri karanlıkta hareketsizken akarları göremezler. İşte akarların en aktif oldukları zaman da budur.

Kuş akarlarının sayılı türü bulunmakla birlikte ev sakinleri yani insanlar açısından etki oluşturan tür domestic starling mite olarak da adlandırılan ve Macronyssidae ailesinden gelen Ornithonyssus Bursa dır.

Ornithonyssus Bursa: Bu kuş akarı tropik kümes akarı olarak da adlandırılmakta olup ekseriyetle kuşlarda görülürler. Fakat insanda da ısırığına rastlanılmıştır. Yaşam ve beslenme alanları kuşların tüylerinin arasıdır. Yumurtlamak için genelde kuşların tüylerinin arasını seçmezler. Yumurtalarını kuşların yuvalarına bırakmayı tercih etmektedirler. Uçan kuşlarda akar sayısı daha az iken yuvada çok yoğun orandadır.

Bu Akar evlere ve evcil kümes hayvanlarına geçebilen bir türdür ve bu sayede insanlara da bulaşarak ısırıkları ile tahriş edici cilt sorunlarına yol açarlar. Hassas yapıdaki insanlarda cilt iltihaplarına bile yol açabilirler. Sebepsiz sandığınız ya da alerji olduğunu düşündüğünüz bir takım cilt rahatsızlıklarının sebebi kuş  akarı olabilir.

Kuş Akarı Yaşam Döngüsü

Kuş Akarı Yaşam Döngüsü 5 Aşamadan Oluşur:

1- Yumurta

2- Larva

3- Protonimf

4- Deutonimf

5- Yetişkin

Toplam döngüyü ortalama 7-8 günde tamamlamaktadırlar. Yumurta aşamasından larva aşamasına 2-3 günde geçerler. Larava aşamasında 6 bacaklıdırlar. Larva aşamasından Protonimf aşamasına 1-2 günde geçerler. Protonimf aşamasında kan ile beslenmeye başlarlar. Protonimf aşamasından sonra Deutonimf evresine de 1-2 günde geçerler. Son evre olan yetişkin evresine 2-3 arasında geçerek döngüyü tamamlamış olurlar. Alttaki grafikte göreceğiniz üzere 2 sivri ucu olan keskin ve çıkıntılı bir ağza sahiptirler. Böylece konaklarından kan emmeleri kolaylıkla sağlanır. Kesin ağız deriye girmeyi kolaylaştırır.

Kuş Akarı Yaşam Döngüsü

 

Kuş Biti İlaçlama Fiyatları

Özellikle evin çatılarına yuva yapmış kuşların o evi ve çevresini kuş biti istilası yapması kaçınılmaz hale gelir.  Yalnızca evlerin çatılarında olan kuşlar insanlar için tehdit oluşturmaz. Bir ağaca yuva yapmış kuşlarda insanlar için tehdit oluşturur. Çünkü bu parazitler yalnızca kuşların üzerini tercih etmezler. Kuşların gezindikleri her yeri kendilerine mekân tutmaya özen gösterirler.

Bir ağacın etrafı tamamen kuş bitleriyle istila edilmiş olabilir. O mekânlarda bulunan ve gezinen insanlar, bitlerin istilasına uğrayabilir. Kuşların eti ve kanıyla beslenen bu korkutucu canlılar, insan sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Kuş biti istilasına uğrayan hassas bünyeye sahip kişiler, büyük sağlık sorunu yaşayabilir. Bu tür parazitler çeşitli hastalıkların da davetçisi olarak bilinmektedir. Özellikle bulaş hastalıkları taşıyan bu parazitler, insan sağlığını olumsuz yönde çok fazla etkilemektedir.

   Kuşlar insanların bulundukları ve gezindikleri her yerde bulunurlar. Özellikle yiyecek alanları bulunan yerleri tercih ederler. Evlerimizin balkonlarında, oturduğumuz park alanlarında, gölgesinde oturmuş olduğumuz bir ağacın tepesinde bulunmaktan hiç çekinmezler. Kuşlarla iç içe yaşamak insanlar için kaçınılmaz hale gelmektedir. bu durum karşısında ise bitlere maruz kalmak insanlar için kaçınılmaz hale gelir. Bu tür sorunlarla baş etmenin tek yolu ise ilaçlama yöntemi olarak bilinmektedir.

Maalesef insanlar her ilacın bu canlıları yok edeceğine inanır. Ve kendi yöntemleri ile kuş biti istilasından kurtulmaya çalışır. Bu durum kesin sonuç vermeyeceği gibi maalesef bu tür sorunlarla baş eden firmaların da işini fazlasıyla zorlaştırır. Çünkü yapılan yanlış her işlem kuş bitlerinin yok olması yerine, onların daha da çoğalmasını sağlar. Kuş bitleri yalnızca uçan bilindik kuşlarda bulunmaz. Kümes hayvanları ve kanatlı, tüylü tüm hayvanlarda bu parazit bulunmaktadır.

Özellikle kümes hayvanları besiciliği yapan insanlar bu tür sorunlarla çok sık karşılaşmaktadır. Kuş bitleri bir anda ortaya çıkar ve siz fark bile etmeden bulunduğunuz mekânı bir gece de sarar. Bu durum insanları olumsuz yönde çok fazla etkilemektedir. Bu tür sorunlarla başa çıkmak ise gerçekten çok zordur. Kümes besiciliği yapan insanların bu sorunla kendi başlarına kurtulmaları nerdeyse imkânsızdır. Kuş biti ilaçlamada kesin sonuç için uzman desteği şarttır.

 

Kuş Biti Çünkü ilaçlama yalnızca hayvanlara değil bulundukları ve gezindikleri her mekâna uygulanmalıdır. Özel üretim olan ilaçlarımız hayvanlara hiçbir zarar vermeden kuş bitleri olan parazitleri ve yumurtalarını tamamen yok etmektedir. İlaçlamanın miktarı ve çeşidi uzman kişiler tarafından ayarlanarak uygulanmalıdır. Yanlış bir ilaçlama yöntemi kümes hayvanlarının ölümüne neden olabilir. Bu yüzden ilaçlama işlemleri uzman kişilere bırakılmalıdır.

Kuş Bitleri Hangi Yöntemlerle Önlenebilir?

     Kuş bitleri bulunduğumuz her ortamda bulunabilir. Kuş biti ilaçlama yöntemi dışında da pek çok önlem kuş bitlerinden korunmak için işe yarayabilir. Ancak burada belirmek istiyoruz ki alabileceğiniz hiçbir yöntem ilaçlama gibi kesin çözüm sağlamayacaktır. Bu tür yöntemlerle yalnızca korunabilir ya da geçici kurtulma sağlayabilirsiniz.  Aşağıda yer alan yöntemleri uygulayarak geçici çözümler sağlayabilirsiniz.

  • Kuş yuvalarının yakınında bulunan evlerin etrafını kireçlemeniz bitlerin istilasını engelleyecektir.
  • Balkonların temizliği her gün büyük bir titizlikle yapılmalı.
  • Ağaç kökleri kireçlenmeli veya düzenli bir şekilde ilaçlanmalı.
  • Evlerin çatılarına yapılan yuvaların etrafı dezenfektan edilmeli ya da kireçlenmeli.
  • Kuşlarla yakın temasta bulunulduğu zaman hemen kişiler ve üzerinde bulunan elbiseler yıkanıp temizlenmeli

Yukarıda yer alan birkaç önlem yalnızca geçici çözümler sağlamaktadır. Yakın çevrelerini ele geçirmiş olan kuş bitlerinin istilasına maruz kalmak, insanlar için kaçınılmazdır. Bu tür şikâyetlerin önüne yalnızca bir telefonla geçebilir, uzman ekibimizden destek alabilirsiniz. Kuş biti  genel olarak Papağan Biti, Sultan Papağını Biti, Kumru Biti, Muhabbet Kuşu Biti gibi kuşlardan bulaşan bitleri kapsar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”16px”][vc_column_text]

KUŞ BİTİ VE KUŞ AKARLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kuş Akarı Açısından Risk Altında Olan Gruplar Hangileridir?

Kuş Akarı ısırgına maruz kalmanın öncelikli şartı bu akarlara sahip olan kuşlar ve kanatlılar ile yakın temas halinde olmaktır. Alerjik bir reaksiyona karşı hassas olanlar bu açıdan daha çok risk altında olmaktadırlar. Bu konuda genel risk altında olanlar:

Kanatlı Hayvan Üreticileri

Hayvanat Bahçesinde Görevli Olanlar

Evcil Hayvan Mağazasında Çalışanlar

Evcil Hayvan Sahipleri

Kuş Yuvasına Yakın Olanlar (balkonunda penceresinde)

Sıklıkla Kuş Besleyenler (örneğin evinin penceresinde günlük kuş besleyenler) olarak sayabiliriz. Bu örnekler çoğaltıla bilinir.

Örneğin kuş akarları ve bitlerinin istilasına uğramış 2. el eşya alırsanız siz de ısırıktan nasibinizi alacaksınız demektir. Daha da ilginç olan marketten aldığımız yumurtalarla ilgilidir. Yumurta paketi üzerinden dahi evinize kuş biti gelebileceğini söylesek şaşırırdınız değil mi? Hatta kuşların sıkça bulunduğu alanlardaki ağaçlara yaslandığınızda kuş bitine maruz kalabileceğinizi belirtsek çok da hatalı olduğumuz söylenemez.

 

Kuş Akarları ve Bitleri İle Mücadelede Kuş Yuvaları Nasıl Bulunur?

Kuş biti ve Kuş akarı ile mücadelede öncelikli yol kaynağı kurutmaktır. Bu amaçla kuş yuvaları bulunmalı ve kaldırılmalıdır. Yuvaları kaldırırken bit, akar ve bakteri açısından kendi üzerimize bulaşmaması için maske, eldiven ve giyip atılacak elbise gerekir. Başınıza bone takmanız da çok yardımcı olacaktır. Yuvaların bulunma olasılığı yüksek yerler aşağıda listelenmiştir.

 

-Saçaklarda
-Bacalarda
-Çatı Aralarında ve boşluklarında
-Bina üzerinde bulunan boşluk ve çatlaklarda
-Bina temelinde
-Bodrumlarda
-Sundurmaların çevresinde
-Pencere Kenarlarında
-Kombilerin pencere dışındaki bacalarında
-Binaya bitişik ağaçlarda
-Kiremit aralarında
-Uydu antenlerinin çevresinde

 

Kuş Bitini Nasıl Önlenir?

Yukarıdaki yazıda da belirttiğimiz gibi öncelikle kaynağı yok etmelisiniz. Sonraki aşamada aşağıda listelenen planı uygulayabilirsiniz.

-Kaynak ortadan kalktıktan sonra ilk olarak ilaçlama yapın veya yaptırın.
-Bina boşluklarını kapatmaya çalışın
-Kiremitleri onarın
-Kuşları beslemeyin
-Çatı boşluklarını  onarın ve kuşların giremeyeceği hale getirin.
-Kuş akarlarını ve bitlerini yok etmek için profesyonel yüzey spreyleri ve tozlar kullanın.
-Kuş Biti İlaçlama konusunda profesyonel destek alın.

 

Kuş Biti insana zarar verir mi?

Kuş bitleri genel olarak kuşların atıkları ve bazıları da kuşların kanı ile beslenir. İnsan teni onların yaşaması ve yaşam döngülerini devam ettirmek için uygun değildir. Ancak evlere bulaşabilen bir canlıdır. Bu bulaşmanın nasıl olabileceğini detaylıca anlatmıştık. Güvercin Biti, Sığırcık Biti, Serçe Biti, Karga Biti, Kumru Biti, Tavuk Biti, Hindi Biti, Keklik Biti gibi  sayısız yaban kuşlarına ait bitler ve Muhabbet Kuşu Biti, Papağan Biti, Kanarya Biti gibi evcil hayvan bitleri de evlere bulaşarak  insanlara rahatsızlık verebilir.

Kuş bitlerinin insanları ısırdığı rapor edilmiştir. Bu ısırıklar alerji durumu yoksa kızarıklık ve kaşıntıya sebep olurlar. Bebekler de kırmızı benek ve huzursuzluğa sebep olabilirler. Kaşıntı sebebi ile aşırı şekilde cildiniz tahriş olursa bu enfeksiyona yol açabilir. Ancak bu dolaylı bir yoldur. Evinizde kuş biti görürseniz mutlaka profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederiz.

Kuş Biti Zıplar mı?

Hayır. Kuş bitleri zıplayarak hareket etmezler. Yürüme yolu ile bir hayvandan bir hayvana ya da alana geçerler. Bir sonraki konaklarına da bu şekilde ulaşırlar.

Kuş Biti Isırır mı?

Kuş bitleri insanlarda konaklama durumları mevcut değildir. Çünkü kuş bitleri için insan vücudu yaşayabilecekleri ortamı uygun değildir. Kuş bitleri insanları ısırabilmekte ve kaşıntı ve buna bağlı olarak huzursuzluk durumları ve alerjik durumlar gibi sorunlara neden olabilmektedirler.

Kuşlarda bit olur mu?

Bilinen bitlerin büyük bir çoğunluğu kuşlarda olur. Kuşlarda yaklaşık 4000 den fazla bit çeşidi bulunmaktadır.

Muhabbet kuşu biti eve yayılır mı?

Muhabbet kuşlarının bitleri de eve yayılabilir. Özelikle evde hareketin azaldığı karanlık ve uyku zamanları bu konuda en aktif oldukları zamanlardır.

Kuş Akarı Isırığı Nasıl Anlaşılır?

Kuş akarlarının oluşturduğu semptomların tespiti zordur. Zira diğer böcek ısırıkları ile karıştırılabileceği için evinizde kuş akarı olduğu aklınıza gelmez. Sebepsiz kaşıntı ve kızarıkların nedenini çözmeye çalışırsınız. Kuş akarları beslenme yani kan emme aşamasında tükürük enjekte ederler. Bu da ciltte bir takım belirtilerin oluşmasına neden olur. 

Kaşıntı hissi, minik şişmeler, kabarmış kırmızı renkte lekeler bunlardan bazılarıdır. Kuş akarı cildinizde gezindikçe rahatsızlık hissi oluştururlar. Aşırı kaşıma durumunda ciltte çizilmelere sebep olabilirler. Bu çizik alanlardan dolayı enfeksiyon oluşma olasılığı az da olsa mevcuttur. Ancak kuş akarlarının bulaşıcı bir hastalığa sebep olduğu ile ilgili bir vaka rapor edilmemiştir.

Kumru biti insana zarar verir mi?

Kumru bitinin insana verdiği zarar kaşıntı, alerji, kızarıklık şeklinde olabilir ancak insan üzerinde fazla kalamazlar. Kumru bitinden insana geçen bir hastalığa henüz rastlanmamıştır.  Eğer kafanızda halen bir şüphe varsa kuş biti ilaçlama yaptırarak kumru bitlerinden kurtulabilirsiniz.

Kuş Biti İlaçlatmak İçin En Uygun Zaman Ne Zamandır?

Kuş bitleri Mayıs sonu ve Haziran başında çok aktif olurlar. Bu aylar aynı zamanda yumurtalarını bırakma zamanıdır. Ancak sıcaklığın yüksek olduğu aylarda da etkilidirler. Bu sebeple Kuş Biti ilaçlatma işlemlerini profesyonel ilaçlama firmaları ile yaz başlarında gerçekleştirebilirsiniz.

Kuş Akarı İnsana Bulaşır mı?

Kuş akarları normal yaşam döngüleri için kuşlara ihtiyaç duyarlar ve kuş kanı ile beslenirler. Ancak yavru kuşların ve anne baba kuşların yuvalarından uçtukları ve yuvalarını terk ettikleri Mayıs-Haziran aylarında yeni yuva ve besin kaynağı ararken evlere ve insanlara bulaşabilirler. Kuş akarları insanları da ısırıp kanlarını emmektedir.

Kuş Akarları İnsanlara Zararlı mıdır?

İnsanlar için bir parazit değildir ancak kaşıntı sebebi ile enfeksiyona sebebiyet verebilirler. Bebek ve çocuk yataklarından bebek ve çocuklara huzursuzluk veren ısırıklar yapabilirler.

Güvercinlerde En Sık Görülen Bit Türleri Nelerdir?

Evcil ve yabani güvercinlerde yapılan araştırmalarda oranlar farklılaşmak kaydıyla Columbicola columbae, Goniocotes bidentatus, Menopon latum ve Pseudolynchia canariensis türleri sıklıkla görülmektedir. Bunlardan Columbicola columbae ve Menopon latum türleri güvercinlerde çok hücreli asalakların oluşturduğu enfeksiyon olarak tanımlanan enfestasyona sebep olur.

Güvercinden İnsana Hastalık Bulaşır mı?

Evet güvercinlerden ve diğer kuşlardan insana hastalık bulaşır. Genelde dışkılar ile temas, dışkıların yiyecek ve içeceklere bulaşması ile olur. Nadiren nefes yolu ile de geçen hastalık mevcuttur. Güvercinlerden insanlara bulaşan başlıca hastalıklar Streptococosis, Pasteurelosis, Tuberculosis, Ornithosis, Salmonellosis, Chlamydophilosis, Ektoparazit Enfestasyonu, Psittakoz olarak sayıla bilinir. Güvercin bitlerine karşı kapsamlı kuş biti ilaçlama hizmeti alabilirsiniz.

Kuş Akarları Bulaşıcı Hastalık Taşır mı?

Şu ana kadar bu konuda bilimsel bir vaka raporuna rastlamadık. Ancak yeni yeni virüslerin türediği günümüzde hiç bir şey için kesin konuşmamak gerekmektedir. En güvenli yol kuş akarlarının evinize giriş yollarını yok ederek tedbir almaktır.

 

Kuş Akarları Yumurtalarını İnsanlar Üzerine Bırakabilir mi?

Kuş akarları yeni bir konak arayışı esnasında insanları ısırabilseler de insanların kanı ile çoğalamazlar ve yumurta bırakamazlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kuş Biti Nedir?

Kuş bitleri gözle seçilemeyecek kadar çok küçük canlılardır. Kuş bitleri genellikle kuşların kanatlarında konumlanan canlı türleridir. Kuş bitleri kuşların kanları emerek beslenen türlerdir. Kuş bitleri kanatlı kuşların derilerinde yer alırlar ve buradan kan emerek beslenirler. Bir konakta beslenme zamanı biten kuş biti yeni konak arayışına geçerler. Başka yeni bir kuş yakınına geldiği zaman hemen diğer yeni kuşa geçerler ve buradan beslenmeye devam ederler.

 

Eve Kuş Biti Nereden Gelir?

Kuş bitleri evlere hemen her alandan kolaylıkla gelebilmektedirler. Dikkat edilmesi gereken pek çok durum vardır. Kuş bitleri özellikle açık pencerelere konan kuşlardan, balkon kısımlarına yuva yapan kuşlardan, çatı katlarında yer alan sarkıçlara konan kuşlardan kuş bitleri rahatlıkla evlere giriş yapabilmektedirler. Bu gibi durumlara dikkat etmeli ve mümkün olduğunca çok fazla camları açık bırakmamak, varsa açık balkonunuz bu balkonda kuşların yuva yapabileceği alan bulundurmamak büyük önem taşımaktadır.

 

Kuş Bitleri Ne Kadar Süre Yaşarlar?

Kuş bitleri genellikle çevreye bağlı olarak yaşam döngüleri değişen canlı türleridir. Yumurtadan çıkan kuş bitlerinin yetişkin hale gelmesi yaklaşık 7 günü almaktadır. Yaşamlarını devam ettirebilmeleri için kuş bitleri birkaç günden fazla kuşlardan uzak kalamamaktadırlar. Bazı kuş bitleri kanatlı hayvan olmadan birkaç hafta yaşarken, bazı kuş bitleri ise 8 aya kadar hayatta kalabildiği bilim adamları tarafından doğrulanmıştır.

 

Evde Kuş Biti Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evde kuş biti olduğunu sizi rahatsız eden ve etrafa sıçrayan ve devamlı kaşıntı durumu ve bir huzursuzluk hissetmenize sebep olan durumlardan anlayabilirsiniz. Kuş bitleri genellikle pencere kenar kısımlarına, parke süpürgelikleri, koltuk köşeleri, tablet, telefon ve televizyon önlerinde, perdeler gibi alanlarda yer alırlar ve beslenmek için konak arayışında olurlar. İnsanlar kuş bitleri için bir konak değildir, insanlardan beslenmezler ve konak arayışı devam edene kadar arayış içerisinde olurlar.

 

Kuş Biti İnsana Geçer mi?

Kuş biti insana geçmemektedir. Kuş bitleri insanlarda yaşamazlar ve onlar için uygun bir yer değildir, insan vücudu.  Kuş bitleri genellikle kanatlı uçan memeli canlılar üzerinde yaşarlar ve bunlardan beslenirler. Kuş bitleri genellikle bir kuştan diğer kuşa geçmektedir. Ancak bazı durumlarda kuş bitleri kanatlı memeli kuş türü bulamadığı zamanlarda insanlara geçebilmekte ancak burada uzun süreli konaklayamamaktadırlar. İnsanların kanından beslenmeyi tercih etmezler.

 

Kuş Biti Isırığı Nasıl Olur?

Kuş biti ısırığı küçük kırmızı nokta şeklinde kendini belirginleştirir. Kuş biti ısırığı olduğudan şüphelendiğinizde hemen eviniz için haşere kontrol uzmanlarından destek istemelisiniz. Haşere uzman ekibimiz hemen alanı inceleyerek hangi haşere türü olduğu tespit etmekte ve buna göre bir ilaçlama planlaması yapmaktadır. Kuş biti alerjik bünyeye sahip olanlarda alerjik durumlara sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda doktora görünmek ve hızlı bir müdahalenin yapılması büyük önem taşımaktadır.

 

Kuş Biti İnsana Zarar Verir mi?

Kuş bitleri insanlara zarar verecek bir türden canlı değildir. Ancak bazı alerjik bünyeli insanlarda kuş biti ısırığı ciddi reaksiyonalar neden olabilmektedir. Bu sebeple özellikle alerjik bünyeli kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Kuş bitleri sıcaklık farkından dolayı insan derisinde yaşayamazlar, onlar için en uygun yaşam alanı kuşların deri yüzeyleridir.

 

Muhabbet Kuşu Biti Eve Bulaşır mı?

Kuş bitleri çok hızlı çoğalan ve üreyen canlı türleri arasındadır. Evcil hayvanınız muhabbet kuşunuzda bir kuş biti olduğundan şüpheleniyorsanız gerekli tüm müdahaleleri yapmanız gerekmektedir. Zira yapılan müdahaleler, kuş bitlerin çok hızlı bir şekilde eve yayılmasına neden olmaktadır. Kuş bitleri çok hızlı bir şekilde evlere yayılmaktadırlar.

Zamanında kontrollü bir şekilde müdahale edilmediği takdirde evinizin hemen her alanında kuş bitleri ile karşılaşırsınız. İnanın bu durumu yaşamak çok kolay değildir. Kuş biti sorunu mutlaka ciddiye alınmalıdır. Evinizin hemen her alanını bir anda kuş biti istilası sarabilir. Kuş bitlerinden en hızlı kurtulmanın tek yolu profesyonel bir kuş biti ilaçlamasından geçmektedir.

 

Kuş Biti İnsan Saçına Geçer mi?

Kuş bitleri insan saçına geçebilen bir canlı türü değildir. Çünkü kuş bitlerinin yaşaması gereken bir sıcak ortamı vardır bu sıcaklık ortamı en uygun olanı kuş türleridir. İnsan derisinin sıcaklığı kuş bitleri için uygun ortam ve koşulları ortaya koymamaktadır. Kuş bitleri konusunda yine de dikkatli olmalı çünkü insanları ısırabildikleri için ısırma sonrası alerjik reaksiyonlar olabilme durumları çok fazladır.

 

Kuş Bitinden Nasıl Kurtulunur?

Kuş bitinden kurtulmanın tek çözüm yolu kapsamlı bir profesyonel ilaçlama çalışmasıdır. Kuş bitleri ile kesin ve net mücadelede kesin çözüm yolu profesyonel bir ilaçlamadan geçmektedir. Kuş bitinden en hızlı şekilde kurtulmak için mutlaka profesyonel bir ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Hemen uzman haşere kontrol ekibimiz ile iletişime geçerek kuş biti ilaçlaması yaptırmanız gerekmektedir.

 

Evdeki Kuş Biti Nasıl Temizlenilir?

Evdeki kuş biti için istediğiniz kadar temizlik yapın, evi süpürün bunların hiç biri kesin çözüm yolunu getirmeyecektir. Kuş bitlerinin ortadan kalkmış olduğunu sanırsınız, ancak kuş bitleri ortadan kolay kolay kalkacak ve yok olacak bir haşere türü değildir. Kuş biti ilaçlama öncesinde bütün evi komple temizlemeli ve süpürmelisiniz. Daha sonrasında perde, tül, çarşaf, yorgan, nevresim, örtü gibi tekstil ürünlerini temizlemeli ve yıkamalısınız.

Sonrasında alanında uzman profesyonel haşere ilaçlama ekibimiz kuş biti sorunu olan alan gelerek gerekli inceleme sonrası kuş bitlerinin en yoğun olduğu bölgeden başlayarak detaylı bir şekilde ilaçlama çalışmasına başlamaktadır. Firmamız kullanmış olduğu ilaçlar profesyonel ilaçlar olmakta ve sadece kuş bitleri için özel olarak üretilen cihazlar olarak kullanılmaktadır. Hemen firmamız ile iletişime geçerek kuş biti ilaçlaması hakkında detaylı bilgi alabilir ve keşif talebinde bulunabilirsiniz.

 

Kuş Biti Kediye Geçer mi?

Kuş bitleri kedilere geçmemektedir. Kuş bitleri sadece memeli kanatlı hayvanların derilerinde yaşarlar. Çünkü kanatlı hayvanların deri sıcaklıkları kuş bitleri için en uygun olanlar arasındadır. Bu sebeple kuş bitleri kanatlı hayvanlarda yaşarlar ve onların kanı ile beslenirler. Kedilere geçseler bile sadece kaşıntı ve rahatsızlık hissi uyandırırlar ve orada barınamaz veya beslenemezler.

Kuş biti rahatsız edici seviyede kaşıntıya sebep olmaktadır. Bu sebeple kuş biti evinizi sarmışsa mutlaka profesyonel bir destek almanızı öneriyoruz. Profesyonel bir ilaçlama ile kuş bitine karşı en etkili şekilde mücadele verilmektedir. Kuş bitleri beslenemedikleri canlıları ısırmakta ve rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlık sonucunda deride kaşıntı ve alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır.

Kuş bitlerine karşı en etkili silah profesyonel olarak yapılan ilaçlamadan geçmektedir. Kuş bitleri ile tek başınıza mücadele etmeniz çok zordur bu sebeple kuş bitleri kesinlikle özel ilaçlamalar yapılarak yok edilmelidir. Bir daha kuş biti ile karşılaşmamak için önleyici kontrollü ilaçlama yaptırarak sende 2 kere yaptırmanız kuş bitlerine karşı en etkili şekilde evinizi koruyacaktır.

Başa dön tuşu
Call Now ButtonHEMEN ARA