Pire İlaçlama

İstanbul’da Güvenilir Pire İlaçlama Servisi mi Arıyorsunuz?
Pire ilaçlama, uzman ekipler tarafından en etkili şekilde devam eder. A1 İlaçlama, böcekleri hızla ve kalıcı olarak ortadan kaldırarak evde ki tehdidi sonlandırır. Güvenli ve çevre dostu ilaçlarımızla hizmetinizdeyiz.
A1 Markası İle Tanışın :
İstanbul’da yüzlerce evi böceklerden kurtardık. Onlarca teşekkür ve 5 yıldızlı yorumla öne çıkıyoruz. Böceğin yuva alanlarını senelerce tecrübe ettik. Güvenilir ve etkili ilaçlama servisimizle yanınızdayız!
İlaçlama süresi : Ort. 30 dakika
İlaçlama Yöntemi : Kokulu
Ev kapama : 2 saat
Havalandırma : 2 saat
Garanti : Evet
Pire ilaçlaması, tüm zeminler, yataklar, koltuklar, evcil hayvanınızın eşyaları ve sık sık bulunduğu alanlara spreyleme yöntemiyle uygulanır.
İDDALIYIZ : Övgü dolu 5 yıldızlı müşterilerimizden gelen yorumlarımızı görmek için tıklayın.
Evlerde çözülemeyen pire sorunlarına defalarca çözüm bularak müşterilerimize mutlu ve sağlıklı yaşam alanları sağladık. Pire istilasıyla başa çıkamayan, aylarca pirelerle mücadele eden evleri pirelerden arındırdık. Müşterilerimizin rahatlığını ve huzurunu yeniden kazanmalarına yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.
Hangi Marka İlaç Kullanıyorsunuz?
Markamız, güvendiğimiz Bayer ve Syngenta pire ilaçlarını kullanmaktadır.
Pire İlaçlama Fiyatları Ne Kadar?
Pire ilaçlama için öngörülen fiyatlarımız :
- 0 – 100 m² için fiyatlar: 700 TL ile 800 TL arasında.
- 100 – 200 m² için fiyatlar: 800 TL ile 1100 TL arasında.
- 400 m² ve üzeri için lütfen iletişime geçiniz.
Pire ilaçlama fiyatları bulunduğunuz ilçeye, resmi ve tatil günlerine, böcek yoğunluğu ve alanın büyüklüğüne, haşere türüne göre ve ikinci ilaçlama gerekip gerekmediğine göre değişiklik gösterir. Yazılan fiyatlar öngörülen fiyatlar olup, kdv hariç fiyatlardır.
Evde Pire Neden Olur?
Hızla ürerler ve yayılırlar.
Evcil Hayvanınızı İlaçlattınız mı?
Eğer evinizde pire ilaçlaması düşünüyorsanız, eş zamanlı olarak kedi veya köpeğinizi de ilaçlatmak önemlidir. Aksi takdirde pire sorunu devam eder.
Evde pire ilaçlama yapılırken veya 2 gün öncesinden evcil hayvanınız veteriner tarafından ilaçlanmalıdır. Bu kurala uymak pire sorununun devam etmemesi için önemlidir.
Pire İlaçlamasını Nasıl Yapıyorsunuz?
- Hazırlık Aşaması: İlk olarak, ilaçlama yapılacak alanını inceliyoruz ve sizi dinliyoruz.
- Uygun İlaç Seçimi: Markamız, güvendiğimiz Bayer ve Syngenta pire ilaçlarını kullanmaktadır.
- Doğru Uygulama: Tüm evi kapsayacak şekilde, pirelerin en sık rastlandığı bölgelere özel dikkat ediyoruz.
- Evcil Hayvanların İlaçlanması: İlaçlama ile eş zamanlı veteriner ilaçlamalı.
- Sonrası Önlemler: Evin havalandırma ve kapalı kalma sürelerine dair önemli bilgileri sunuyoruz.
İnsan vucüdunda pire dolaşır mı? Öğrenmek için tıklayınız.
Pire gözle görülür mü? Tıklayınız.
Pire Isırıklarının Alerjik Reaksiyon Belirtileri:
- Yoğun kaşıntı
- Döküntü veya kurdeşen oluşumu
- Nefes darlığı ve hırıltılı solunum
- Yüz, eller, dudak ya da ağız bölgesinde aniden şişme
- Mide bulantısı
- Göğüs ağrısı
- Anafilaksi: En kritik reaksiyonlardan biri
Ek bilgi: Pireler, birçok hastalığın taşıyıcısı olup sağlık için önemli bir risk taşır.
Pireler Tarafından Taşınan Hastalıklar:
- Verem
- Dizanteri
- Tifüs
- Sarıhumma
- Veba
Not: Pireler, bu hastalıkların yayılmasında potansiyel bir rol oynayabilir. Ev ve çevresindeki pireleri kontrol altında tutarak sağlık risklerini azaltabilirsiniz.
Pirelerin Yaşam Döngüsü:
- Yumurtlama: Pirelerin yaşam döngüsü, dişi pirenin beslendikten sonra bıraktığı yumurtalarla başlar. Bu yumurtalar beyaz, kum tanesi boyutundadır. Bir dişi pire günde 30-50 arası yumurta bırakabilir ve bu yumurtalar genellikle konakçının kürkünde 20’li gruplar halinde bulunur.
- Yumurtaların Dağılması: Konakçı hareket ettikçe ve sürtündükçe, yumurtalar çevreye dağılır. Bu yumurtalar, bir evdeki pire yoğunluğunun yaklaşık yarısını oluşturur.
- Gelişim Süreci: Pire yumurtalarının gelişme süresi 2-14 gün arasında değişir. Ortam nemli ve ılıksa, yumurtadan hızla çıkarlar. Soğuk ve kuru koşullarda bu süreç uzar. Yumurtadan çıkan pire, pire larvası haline gelir.
Pire Larvasının Özellikleri ve Yaşam Döngüsü:
- Görünüm: Yumurtadan çıkan pire larvaları kördür, ışığa maruz kaldığında saklanır. Boyları en fazla 0,6 cm’ye ulaşır ve şeffaf beyaz renklidir.
- Beslenme: Organik kalıntılarla beslenirler ve birkaç hafta içerisinde gelişimlerini tamamlarlar.
- Popülasyon: Evdeki pire popülasyonunun yaklaşık %35’ini larva halindeki pireler oluşturur.
- Gelişim: Uygun koşullarda, larvalar yumurtadan çıktıktan 6-20 gün sonra koza örerler. Bu kozaya “pupa” denir ve pirelerin yaşam döngüsündeki bir sonraki aşamadır.
Pire Pupasının Özellikleri:
- Popülasyon: Pupa aşamasındaki pireler, evdeki pire nüfusunun yaklaşık %10’unu oluşturur.
- Yaşam Süreci: Pupa aşaması yetişkin pire olmadan önceki son evredir. Bu aşamada pire, 3-7 gün süreyle kozasında korunur. Ancak çevresel koşullar uygun değilse, bu süreç aylarca hatta yıllarca sürebilir.
- Koza Yapısı: Pire kozaları, yapışkan bir yapıya sahiptir. Bu yapışkanlık, pirenin halıların içerisinde kalmasına ve standart süpürgelerle alınmasını engellemeye yardımcı olur. Ayrıca standart temizlik kimyasallarına karşı da koruma sağlar.
- Aktivasyon: Pire kozaları, titreşimler ve evdeki hareketler gibi belirli uyaranlara tepki gösterir. Ayrıca, karbon monoksit seviyelerine duyarlıdırlar. Eğer beslenmeye uygun bir ortam algılanırsa kozadan çıkarlar. Aksi takdirde koruma altında kalırlar.
Yetişkin Pirelerin Özellikleri:
- Beslenme: Kozadan çıkıp yetişkinleşen pireler, kısa süre içerisinde beslenme ihtiyacı duyar ve hemen bir konakçı bulmak zorundadır.
- Üreme: İlk beslenmelerinin ardından 1-2 gün içerisinde üreyebilir ve yumurta bırakabilirler. Ancak, dişi pirelerin yumurta bırakabilmeleri için kanla beslenmeleri gerekmektedir.
- Fiziksel Özellikler: Yeni yetişkin pirelerin gövdesi düz ve renkleri koyudur. Ancak, evde bir konakçı (örneğin evcil hayvan) bulduklarında renkleri açılarak tipik pire rengine dönüşürler.
- Yaşam Süreci: Yetişkin pireler, yaşamlarını büyük oranda konakçı üzerinde sürdürürler. Beslenme, üreme ve yumurtlama aşamalarını gerçekleştirirken konakçı üzerinde birkaç aya kadar kalabilirler.
Pireler İnsan Saçında Yaşayabilir Mi ?
Hayır, bu mümkün değildir. Pireler için uygun yaşam koşulları genellikle hayvanların vücut sıcaklığı ile sağlanır, bu nedenle insan derisi bu böcekler için uygun bir yaşam alanı değildir.
Eğer saçınızda pireye rastladıysanız bu kedi ile gece beraber uyumanızdan kaynaklıdır.
Pireler Odadan Odaya Seyahat Eder Mi?
Pireler, giysilere taşınabilir ve özellikle evcil hayvanlar aracılığıyla, kedi, köpek, tavşan veya sıçan gibi hayvanlarla evlere bulaşabilir. Bir pire bulaşmış hayvanın binanın içindeki gizli bölgelere yuva yapması, pirelerin binanın farklı odalarına ve dairelerine yayılma riskini artırabilir.
Bu nedenle, apartmanlarda pirelerin bulunma olasılığı daha yüksek olabilir.
Evi Süpürmek Pireleri Yok Eder Mi?
Evi süpürmek, hayvanlarınızdan düşen pire yumurtalarını temizlemeye yardımcı olabilir. Vakumlama ile larvaların ve onların beslendikleri kalıntılar alınabilir.
Ancak, halıların temizken vakumlama, yetişkin pirelerin kozadan çıkmasına teşvik edebilir. Süpürme geçici rahatlama sağlasa da, kalıcı bir çözüm için profesyonel ilaçlama şarttır.
Pireler Parke Zeminlerde Yaşayabilir Mi?
Ahşap zeminlerde, pireler uzun süre yaşayamazlar, çünkü yapışacak yüzey bulunmaz. Ancak, zemindeki köşelerde ve yarıklarda saklanarak toz ve molozda gizlenip üreyebilirler.
Pireler Temiz Bir Evde Yaşayabilir Mi?
Pireler, temiz evleri bile basabilir. Genellikle evcil hayvanlarla ya da giysilerle eve giren pireler, istila etmeye oldukça eğilimlidir.
Evde pire nasıl yok edilir?
Evde pireleri yok etmek için profesyonel pire ilaçlama hizmeti almalısınız. A1 İlaçlama gibi uzman firmalar, doğru ilaçlarla etkili sonuçlar sunar.
Düzenli temizlik ve evcil hayvanların bakımı da pire oluşumunu engeller. Evcil hayvanların periyodik veteriner kontrolleri çok önemlidir.
Evde Pire Nasıl Anlaşılır:
- Isırık ve Kaşıntı: Pireler, insanları ısırdığında genellikle küçük, kırmızı, kaşıntılı kabarcıklar oluşur. Bu ısırıklar genellikle bacaklar ve ayaklarda daha yoğundur.
- Evcil Hayvanların Davranışı: Eğer bir evcil hayvanınız varsa, sürekli kaşınma, rahatsızlık ve tüylerini yalama hareketleri pire varlığının bir işareti olabilir.
- Pire Dışkısı: Pire dışkısı koyu renkte minik parçacıklar şeklinde olup, genellikle hayvanınızın uyuduğu yatağında, halılarda veya kumaş yüzeylerde bulunabilir.
- Pire Yumurtaları: Beyaz ve oval şekilli pire yumurtalarını evcil hayvanınızın yatağında, halıda veya diğer yüzeylerde görebilirsiniz.
- Doğrudan Görme: Pireleri çıplak gözle görebilirsiniz. Hızla hareket eden küçük, kahverengi böcekler olarak tanımlanırlar.
Eğer bu belirtilerden herhangi birini gözlemliyorsanız, evinizde pire olabileceğini düşünüp gerekli tedbirleri almalısınız.
Pire ısırığı ve tedavisi :
Pire ısırığı için bölgeyi sabunlu suyla yıkayın, kaşımaktan kaçının. Antihistaminik kremlerle kaşıntıyı hafifletin. Şiddetlenirse doktora başvurun.
Whatshapp Hattımıza Gelen Yazılı Pire Şikayetleri