Yatak Böceği İlaçlama

Yatak Böceği İlaçlama

Yatak Böceği ilaçlama servisi bir diğer adları ile tahtakurusu veya mobilya böceği gibi isimlerle adlandırılan bu böcek ilaçlama firması açısından titizlikle çalışması gereken bir hizmettir. Hiç kimse evinde haşereler ile uğraşmak istemez ve bunlarla başa çıkmak için kendi imkânları ile her türlü yöntemi denemeye çalışır. Başa çıkmak zorunda olduğunuz haşereler arasında yatak böcekleri en kötü unvana sahip olanların başında gelmektedir.

Yatak böcekleri Hemiptera takımına bağlı olan Cimicidae ailesine mensup bir tür olup kan ile beslenen parazitlerdir.  Beslenme alanları memeliler ve kuşlardır. Bu sebep ile insanlar bu canlıların beslenme alanı içindedir.

İlk olarak belirlemeniz gereken şey sorunun kaynağının yatak böceği olduğundan emin olmanızdır. Bu böcekler çok küçük olduklarından görünmeleri zor olabilmektedir. Bir de sadece geceleri beslenmek amacı ile saklandıkları yerden çıktıklarından. Günün her saati gözlenmesi mümkün değildir.

Yatak böcekleri titreşimleri algılayarak en sessiz zamanlarda çıkmaya özen gösterirler. Bu da genel olarak uyku saatlerine denk gelmektedir. Bunun haricinde gün içinde elbise, kırlent, süpürgelik, parke altı gibi yerlerde saklandıklarından tespit olayı güçleşmektedir. Instagram hesabımızı takip ederek konu ile ilgili güncel tespitlerimize kolayca ulaşabilirsiniz

Yatak Böceklerinin Yaşam Döngüsü

Yatak Böcekleri 3 temel ve 5 alt aşamayı içeren yaşam döngüsüne sahiptiler.

Yumurta aşamasından sonra 5 kademeli peri olarak da adlandırılan Nimf aşaması geçirirler.

 

1- Yumurta Aşaması (1 mm).

2- Birinci Peri Aşaması (1,5 mm).

3- İkinci Peri Aşaması (2 mm).

4- Üçüncü Peri Aşaması (2,5 mm).

5- Dördüncü Peri Aşaması (3 mm).

6- Beşinci Peri Aşaması (4,5 mm).

7-Yetişkin (5 mm)

 

Nimf aşaması sırasında yatak böcekleri olgunluğa erişmeden önce 5 defa deri değiştirirler. Eğer şartlar kendileri için uygunsa yatak böcekleri 1 ay gibi kısa sürede yetişkinlik aşamasına gelebilirler ve yılda üç veya daha fazla sayıda yumurtlama yapabilirler. Nimf aşamasında daha küçük ve yarı saydam ya da beyazımsı sarı renkli görünürler.

 

Yetişkinliğe erişen yatak böcekleri

  • Ortalama elma çekirdeği büyüklüğünde olup 5-7 mm uzunluğa erişebilirler
  • Yakın zamanda beslenmemiş iseler görünümleri uzun kahverengimsi düz ve oval gövdelidir.
  • Yakın zamanda beslenen yatak böcekleri balona benzeyen kırmızımsı ve daha uzun görünümdedirler.
Yatak Böceklerinin Yaşam Döngüsü

Yatak Böceği Nasıl Bulaşır?

Bundan daha vahim olan şey ise yatak böceklerinin evinize kolayca girebilmesidir. Kaldığınız otelden, misafirliğe gittiğiniz bir evden, kullandığınız toplu taşıma araçlarından yani kısaca her türlü mekândan sinsice atlama yaparak yaşadığınız alanı istila edebilirler. Yatak Böceği ilaçlama mutlaka yapılmalıdır ama uzman bir yatak böceği ilaçlama firması tarafından ilaçlama yapılsa dahi kaynak kesilmeden tekrarlama olasılığı yüksektir.  Bu sebeple dışarıdan gelindiğinde elbise ve eşyalarınızın detaylı temizliği şarttır.

Yatak Böceği İnsana Zarar Verebilir mi?

Yatak böcekleri evi işgal etmek ile kalsa yine bir şekilde önemsenmeye bilinir ve göz ardı edilebilirdi. Ancak yatak böcekleri direkt bulaşıcı hastalık taşımasalar da yüksek oranda hastalık oluşturma riskine sahiptirler. Çoğu insan yatak böceklerinin hastalık bulaştırma riskinden habersizdi bu aynı pirelerin neredeyse dünya nüfusunu yok edecek bir hastalığa yol açtığını çok az insanın bilmesi gibidir. Tahtakurusu hafife alınmayacak bir sorundur. Yatak böceklerinin dışkılarında bulunan bir parazit Orta ve Güney Amerika bölgesinde ciddi bir soruna yol açan Chagas hastalığına yol açtığına dair kuvvetli kanıtlar bulunmaktadır.

Yatak Böceği İlaçlama Firması

Yatak Böceği Isırırsa Ne Olur?

Sadece ciddi hastalıkları yayma potansiyeli olduğundan değil aynı zamanda yatak böceği ısırığının gayet rahatsız edici bir kaşıntı ve bununla birlikte kaşınma dolayısıyla ciltte oluşabilecek çiziklerin iltihaplanması ile verebilecek olması da göz ardı edilmemelidir. Bu ısırıklar ilk başta acı vermese de insan bünyesine bağlı olarak oluşturacağı alerji reaksiyonlar da önemsenmelidir.

Bu ısırıkların bebeğinizin yatağına ve beşiğinize yerleştiğini düşünürseniz neden önem vermeniz gerektiğini de kolayca anlayacaksınızdır.

Yatak Böceği İlaçlama Gerekli mi?

Yatak böcekleri ile kendi çabanız ile mücadele ederek bu haşereden kurtulma ile ilgili püf noktaları deneyebilseniz de yaşadığınız mekânda bu zararlıdan tamamen kurtulduğunuzdan emin olmanın yalnızca bir yolu bulunmaktadır ve bu da yatak böceği ilaçlama uzmanlarından destek almaktır. Tavsiyemiz yatak böceği ilaçlama fiyatları konusunda en uygun avantajları sunun ve kaliteden taviz vermeyen İstanbul bölgesinin lider ilaçlama firmalarından olan A1 İlaçlama firmamızdan destek almanızı tavsiye ederiz. Bunun en temel nedeni yatak böcekleri ile mücadelenin kolay olmamasıdır.

 

Evde Yatak Böceği Nasıl Yok Edilir?

Evde yatak böceği ilaçlama uzmanından destek için bir randevu oluşturduysanız ekipler size gelmeden evde yapacağınız birkaç detay hem sizin hem de ilaçlama ekiplerinin işini kolaylaştıracaktır. Zira ilaçlama uzmanları evinizde halı ve çarşaflarınızı yıkamayacaktır. Bu zararlının ortadan kaldırılması için sizin ve ilaçlama uzmanlarının birlikte eşgüdüm ile çalışması en doğru yoldur.

Öncelikle evinizde bulunan yatak örtüsü, pike, çarşaf, kılıf, yastık vb ürünleri yatağınız ile birlikte dışarı güneş alan bir yerde bekletmeniz ve birkaç saat güneş ışığına bırakmanız yararlı olacaktır. Ancak güneşe maruz kaldığından sararma ve renk atma yapacak tekstil ürünlerine dikkat etmeniz iyi olacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz nevresim ve örtü gibi tüm tekstil ürünleri ve kirli çamaşırları yıkayın ve ilaçlama uzmanları gelip ilaçlama işlemini tamamlayana kadar böceklerin giremeyeceği bir poşet veya vakum torbalarında saklayın. İlaçlama işlemi yapılmadan bunları tekrar sermek yatak böceklerinin tekrarsan bu tekstil ürünlerine bulaşmasına neden olacaktır.

Yatak Böceği Yavrusu ve Yumurtası Nasıl Temizlenir?

Yıkanamayan yorgan ve tüm kumaş ürünlerine kuru temizleme yaptırın. Dolaplarınız ve bazalarınız gibi yerlerde bulunan tüm çamaşırlarınızı yıkayın. Kısaca evde yıkanıp saklanmamış bir tekstil ürünü bırakmayın. Evinizi vakum gücü yüksek bir süpürge ile süpürün.  Çekmece arkaları, kapı arkaları, köşeler, koltuk altları gibi süpürgenin zor girdiği alanlara özen gösterin. Ve süpürgenin tozlarının bulunduğu hazne veya torbaları süpürgenizde tutmayın ve hemen biriken tozları dışarı çıkartarak çöpe atın. Ayrıca İlaçlama uzmanları gelmeden dışarıda gıda ürünü bırakmayın.

Yatak Böceği İlaçlama Uzmanlarına Kulak Verin

Yatak böceği son derece inatçı ve istila kabiliyeti yüksek bir haşere türüdür. Bu sebep ile ne kadar dikkat edilse de tekrarlama potansiyeli olan bir istilacıdır. Bunun detaylarını yazının üst kısımlarında belirtmiştik. Bu zorluğundan ötürü Yatak Böceği İlaçlama uzmanları tarafından size verilen tavsiyelere uymanız çok önemlidir. İlaçlama uzmanları sizi bir şey yapmaya ya yapmaya mecbur bırakamazlar. Verilen tavsiyeler bu istilacıdan tek seferde kurtulmanız içindir. İstilanın şiddetine bağlı ilaçlama sonrası yapılan gözlem ve kontroller tekrarlanması gereken bir ilaçlama olup olmadığının sinyallerini bize verecektir. Bu sebeple bir kontrol randevusu oluşturmak zorunda kalabiliriz.

Yatak Böceği Neye Benzer?

Yatak böcekleri küçük oval ve kahverengimsi haşerelerdir. Yetişkin yatak böcekleri yaklaşık küçük bir elma çekirdeği büyüklüğünde olup vücut görünüşleri düz gövde şeklindedir. Ama bu durum onlar beslenene kadardır. Beslendikten sonra vücutları şişmekte ve renkleri kırmızımsıya dönmektedir.

Ayrıca bilmeniz gereken yatak böceklerinin uçamadıklarıdır. Evinizde karşılaştığınız haşere uçuyorsa bu yatak böceği değildir. Yatak Böcekleri evinizin zemini, tavanı, mobilyaları, eşyaları ve duvarları üzerinde hareket hızlı bir şekilde hareket ederler.

Yatak Böceği Yumurtası Neye Benzer?

Yatak böcekleri dişileri ömürleri boyunca toz tanesi boyutunda yüzlerce yumurta yapabilmektedir. Sayıları 500 e kadar çıkabilen bu yumurtalar açık renkte ve inci tanesi görünümündedir. Yumurtanın beşinci gününde ortasında siyah bir nokta bulunur. Küme halinde bulunan bu yumurtalar güneş görmeyen alanlardadırlar.

 

Yatak Böcekleri Uçabilir mi?

Yatak böcekleri kesinlikle uçamazlar. Kendi başlarına dakikada bir metre ilerleyebilirler.

 

Yatak Böcekleri Hızla Çoğalabilir mi?

Diğer zararlılar ile karşılaştırıldığında yatak böceklerinin üreme hızı daha düşüktür. Yetişkin yatak böceği günde ortalama bir yumurta üretebilir. Yumurtadan çıkma süreleri 10 gün olsa da yavruların yetişkinliğe erişmesi 1.5 ayı bulacaktır.

 

Yatak Böcekleri Beslenmeden Ne Kadar Yaşayabilirler?

Yatak böceklerinin beslenmeden ne kadar süre yaşayabileceği konusu ilgili bilim adamları tarafından incelenmekte ve tartışılmaktadır. Ortaya çıkan bilgiler ışığında yatak böcekleri yaklaşım 23 derece sıcaklık olan ortamda 2 ila 3 ay hayatta kalabileceklerini söyleyebiliriz. Bu canlılar soğukkanlı olduklarından ortam ısısının çok düşük olduğu ortamlarda metabolizmalarını yavaşlatarak beslenmeden 1 yıla kadar yaşayabilmektedirler.

 

Yatak Böcekleri Sadece Geceleri mi Isırır?

Yatak böcekleri gece beslenmeyi seven haşerelerdir ama tıpkı insanlar gibi bu kurala katı bir bağlılıkları yoktur. Eğer siz tatile giderseniz döndüğünüzde gündüz olmasına rağmen sizi arayıp bulacaklardır. Aslında temel kural acıkmalarıdır.

 

Yatak Böcekleri Sadece Yatakta mı Olur?

İngilizce den yatak böceği olarak bize geçen diğer bir adı ile tahtakurusu olan bu canlılar, koltuk, sinema, çanta vb isimlerle de anılmaktadır. Bu böcekler sadece yataklarda bulunmaz duvar dahil aklınıza gelebilecek her yerde bulunmaktadırlar. Acıkan bir yatak böceği gündüz vakti sandalyenizde sizi ısırabilir.

 

Yatak Böceği Doğal Yaşam Ortamı Nedir?

Yatak böcekleri temiz ya da kirli ortam ayırt etmezler. Mobilya böceği olarak da adlandırılan bu böcekler lüks yüksek binalarda da bulunabilir gecekondularda da. Gelir seviyesinin veya şehir-köy ortamının bu böceklerin yaşam alanları ile doğrudan bir ilgisi yoktur. Bu böceklerin doğal yaşam ortamı çok yüksek sıcaklıkların olmadığı her yerdir.

 

Yatak Böcekleri Vücudumuzda Gezerler mi?

Yatak böcekleri sıcaklıktan fazla hoşlanan canlılar değillerdir. Bu nedenle de bit veya kene gibi davranmazlar. Yani saçımızı ve vücudumuza yapışmazlar. Yatak böcekleri sırt çantası, ayakkabı gibi vücudumuza direkt temas etmeyen ama bize yakın yerlerde buluna bilirler. Bu nedenle bu böcekler vücudumuzda seyahat etmezler ama bizimle gezerler. Beslenme işleri bittiği zaman vücudumuzdan uzaklaşırlar.

 

Yatak Böcekleri Hastalık Bulaştırır mı?

Yatak böcekleri verdikleri rahatsızlıklar sebebi ile insanda kaşınma, kaygı, uykusuzluk ve tırnaklarımız sebebi ile oluşacak minik yaralar sebebi ile enfeksiyonlara sebep olabilirler. Ama bu canlıların ısırık yolu ile direkt hastalık bulaştırdıklarına dair bir delil bulunmamaktadır.

Aslında yapılan laboratuvar deneylerinde yatak böceklerinden 27 den fazla virüs, bakteri, protozoa vb  tespit edilmiştir. Ancak bu tespit edilen bakteri ve virüsler bu canlıların içinde ürememektedir. Gelişen Bulaşıcı Hastalıklar isimli uluslararası haftalık bir dergide araştırmalarını yayınlayan Kanadalı bilim adamları bu canlıların MRSA hastalığını taşıdıklarını rapor etmişlerdir. Ama hastalığı ilettiklerine dair bir delil sunmamışlardır. Bu ileride de taşımayacakları anlamına gelmemektedir. Ancak şu anki elimizde olan verilen tahtakurularının hastalık bulaştırmadıkları yönündedir.

Yatak Böceği İlaçlama Fiyatları

Yatak böceği ilaçlama fiyatları genel olarak diğer ilaçlama türleri gibi m2 üzerinden hesaplanır. Ancak yatak böceği ile mücadele zor olduğundan ve bir kaç kere ilaçlama işleminin tekrar etmesi gerekebileceğinden tam fiyatlama verilememektedir. Böcek İlaçlama fiyatları yazımızı inceleyerek ortalama bir fiyat çıkarımı yapabilirsiniz.

Call Now ButtonHEMEN ARA