Örümcek
Örümcek dünya üzerinde yaklaşık 30000 kadar türü bulunan farklı boylara ve yapılara sahip 4 çift uzun bacakları ile diğer böceklerden kolaylıkla ayırt edilebilen zararlı bir böcektir. Örümcekler dünyanın her tarafında bulunan ve yaşadığı alanlara göre boyları ve zehir etkileri farklılık göstermektedir.
Örümceklerin ağzında bulunan 2 tane zehir çengeli vardır. Ağız yapısı çok güçsüz olan örümcekler avını soktuktan sonra etkisiz hale getirir ve bir sineği bile parçalayamayan örümcek ağzındaki özel salgı ile besini eriterek lapa bir hale getirir ve o şekilde tüketmeye başlar. Örümcekler insanların yumuşak derisi olan el, yüz gibi yerlerden sokarlar. Soktukları kişide titreme, bitkinlik, kaşıntı ve sokulan yerde şişme görülür.
Örümceklerin diğer böceklerden ayıran 3 tane özelliği vardır. Birincisi 8 tane bacağının olması ve bunların uzun olması, hiçbir böcekte olmayan ağ yapma ve örme özelliği ve 6 yada 8 tane gözünün olmasıdır.
Örümcekler etçil olarak beslenen böceklerdir. Önüne çıkan her türlü böceği besin olarak kullanabilir. Ağız yapısı fazla güçlü olmamasına karşın özel salgıladığı bir sıvı ile besin maddesini lapa hale getirebilir ve kolayca tüketebilir. Özellikle ağlarını kendilerine besin yakalamak için kullanırlar. Ağlarına takılan küçük böcekleri ağından kurtulmadan bu neredeyse imkansızdır zaten hemen saldırganlaşarak kafa kısmında emmeye başlar ve iç organlarını sıvı hale getirir ve bir şırınga gibi iç organlarını bitirir sadece böceğin kabuğu kalır.
Örümcekler zehirli olup olmadığı, renkleri, boyları ve beslenme şekilleri yaşadığı alanlara göre değişmektedir. Milim boyda olan örümceklerde olduğu gibi 30 santimetre boylarında örümceklerde vardır. Sıcak bölgelerde yaşayan örümcek türleri oldukça büyüktür ve kuşları bile av olarak kullanacak kadar güçlü ve büyüktür.
Örümceklerin çoğu ağ yapamaz ve ağ yapan örümceklerde ağlarını sadece avlanmak için değil kimi örümcek türü yuva yapmak için, barınaklarını dış tehlikeden korumak için veya yumurtaların korunabilmesi için uygun ağ örmeleridir.
Dişi örümcekler erkek örümceklere göre daha büyük bir yapıdadır. Dişi örümcek ile erkek örümcek çiftleştikten sonra eğer erkek örümcek çabuk davranmaz ve dişi örümceğin yanından ayrılmazsa dişi örümcek erkek örümceği bile besin olarak kullanabilir. Dişi örümcek çiftleşmeden sonra yüzlerce yumurta bırakabilir.